Katliamcı ve soykırımcı Netanyahu, Filistin’i Amalika kavmine benzetti!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, basın mensuplarının karşısına geçerek Gazze için ikinci aşamanın başladığını söyledi. Sözlerine Tevrat’tan alıntılar yaparak devam eden Netanyahu, Filistin halkını Amâlika kavmine benzetti.
İsrail, 7 Ekim’den bu yana aralıksız bir şekilde Gazze’ye bomba yağdırıyor…

Gazze’yi abluka altına alan ve yardımların gelmesini dahi engelleyen İsrail, masumları dünyanın gözü önünde öldürüyor.

ABD ve İngiltere’nin desteğini de alan İsrail’de Başbakan Benjamin Netanyahu, basın karşısına geçti.

Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve 7 Ekim’den sonra kurulan savaş kabinesine katılan eski Savunma Bakanı Benny Gantz, başkent Tel Aviv’de soruları yanıtladı.

Savaşta ikinci aşama sinyali

Netanyahu, savaş kabinesi ve güvenlik kabinesinde oy birliğiyle kara saldırılarını genişletme kararı aldıklarını ve savaşta ikinci aşamaya geçtiklerini belirtti.

Gazze Şeridi’nden 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırılarda güvenlik zafiyetine ilişkin şu ana kadar özür dilemeyen Netanyahu, yine özür dilemedi ancak “7 Ekim, tarihimizde kara bir gün. Berbat bir zafiyet vardı, sonuna kadar araştırılacak. Ben dahil herkes bu konuda hesap vermek zorunda kalacak ama bunların hepsi savaştan sonra olacak” diye konuştu.

İran’a: Hamas’ı destekliyor

Netanyahu, İran’ın Hamas’ın arkasında olduğunu belirterek “İran, Hamas’ı destekliyor ama bu saldırının detaylarını planlamada yer aldıklarını söyleyemem. Ama İran’ın desteği olmasa Hamas diye bir şey olmazdı” şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki kara saldırılarının esirlerin güvenliği için risk oluşturmadığını savunan Netanyahu, en birinci önceliklerinin Hamas’ı yok etmek ikincisinin de İsrailli esirleri geri almak olduğunu belirtti.

İsrailli esirler

Netanyahu, İsrailli tüm esirlerin serbest bırakılmasına karşılık İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinli tutukluların bırakılması seçeneğini değerlendirmesinde, “Bu seçeneği uzman kişilerle ele aldık. Ama şimdi bazı şeylerin tartışmak bu durumun gerçekleşmesine fayda getirmez” diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrailli esirleri geri getirmek için hem kara saldırılarını hem de küresel bağlamda çalışmaların devam ettiğini belirterek “yürüttükleri çalışmalarla ilgili bazı gizli bilgileri kamuoyuyla paylaşamayacağını” aktardı.

Tevrat’tan alıntı yaptı

Netanyahu zaman zaman Tevrat’a atıflarda bulundu. Netanyahu, Tevrat’tan yaptığı alıntıda bir benzetmede bulunarak İsrailoğulları’nın 3 bin yıl önce savaştığı Amâlika milletini Filistinlilere benzetti.

Tevrat’taki bahsi geçen konuya dair Netanyahu’nun alıntıladığı ayetlerde ise şunlar yazıyor:

Şimdi gidin ve Amalek’in halkıyla savaşın. Sahip oldukları her şeyi yakıp yıkın ve asla merhamet göstermeyin. Hem erkekleri hem kadınları, bebekleri ve o bebekleri emziren kadınları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları, develeri ve eşekleri gözünüzü kırpmadan katledin.

Amâlika kavmi hakkında

Tevrat’a göre dünyanın en eski milleti olan Amâlika, Mısır ile Filistin arasında yaşadı. Amalika kavminin kralı Calut’un Hz. Musa’nın vefatından sonraki bir dönemde İsrailoğullarına saldırdığı ve birçok kişiyi esir aldığı biliniyor. Kavim, Tevrat’ı dahi ortadan kaldırmaya çalışmıştır.

Amâlekîler’in, Hz. Mûsâ’nın önderliğinde Mısır’dan çıkan İsrailoğulları’na, bugün Sînâ yarımadasının güneyinde Tûr-ı Sînâ’nın batısında olduğu tahmin edilen Refidim’de saldırdıkları, ancak güneş batıncaya kadar devam eden savaşın sonunda mağlup oldukları görülmektedir. Tevrat’a göre Amâlika ile İsrailoğulları arasındaki ezeli düşmanlık bu savaşla başlamış ve Rab Yahova bu kavmin adını yeryüzünden sileceğine orada yemin etmiştir.

Amalikalilar kimlere denir?
Amâlikalılar, İsrailoğullarına saldırıp pekçok kimseyi öldürdüler, on binlercesini de esir ettiler. Musa aleyhisselamdan beri içerisinde Tevrat’ın bulunduğu ve İsrailoğulları için birlik ve berâberliğin sembolü olan Tâbût’u da aldılar.
Amalekliler kim?
Midraşik (Yahudi Efsanesi) kaynaklar savaşın öncesine ve savaşın kendisine dair daha ince ayrıntılar sunar. Açık tenli olan Amalekliler, (var olmayan) Kenanlı saldırganlarından kurtarılmak için dua eden İsraillilerin dualarını bozmak amacıyla yüzlerini isle boyamış ve kendilerini gizlemek için Kenan zırhı giymişlerdir.
Amelika ne demek?
Tevrat’a göre Amâlika dünyanın en eski milleti olup (Sayılar, 24/20) anayurdu Akabe körfezi ile Lut gölü arasında yer alan Edom ülkesidir (Tekvîn, 36/16).
Yahudilikte kral peygamber kimdir?
Çalışmamızın başında şunu belirtmeliyiz ki; Davud, Yahudilik’te lider olarak kabul edilir ve “Kral Davud” olarak isimlendirilir. İslâm’da ise peygamber olarak kabul edilir ve “Hz. Davud” olarak adlandırılır.
Israillilerin atası kimdir?
“Atalar” olarak bilinen İbrahim (Abraham), İshak ve Yakup, Yahudiliğin hem fiziksel hem de ruhsal atalarıdır. Yahudilik olarak bilinen dini kurdular ve onların torunları Yahudi halkıdır.
Amalikalar ne demek?
En eski Arap kabilesi olduğu kabul edilen yarı efsanevî göçebe Sâmî topluluk.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın