ABD: Çatışmanın genişlemesini istemiyoruz. Bu savaş, 2006’dan daha kanlı olur

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail, Şifa Hastanesi’nde yaralıları taşıyan ambulans konvoyunu bilerek vurduğunu kabul etti. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail, Şifa Hastanesi’nde yaralıları taşıyan ambulans konvoyunu bilerek vurduğunu kabul etti.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL, AMBULANSLARI BİLEREK VURDUĞUNU KABUL ETTİ

01.10: CNN International, İsrail’in bu akşam Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin etrafında yaralıları taşıyan ambulansları vurduğunu kabul ettiğini ancak ambulanslarda Hamas askerlerinin bulunduğunu iddia ettiğini aktardı. CNN canlı yayınına bağlanan muhabir, Kızıl Haç’tan alınan kanıtların İsrail’in açıklamaları ile çeliştiğini bildirdi.

HİZBULLAH’TAN, İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARINA TEHDİT

01.02: Hizbullah’a bağlı kanallardan yapılan bir paylaşım: Lübnan cephemizde tüm olasılıklar açık ve tüm seçenekler masada.

İRAN DİNİ LİDERİ HAMANEY: SİYONİST REJİMİN ESİRLERLE İLGİLİ KAYGISI YALAN

00.20:  İran Dini Lideri Hamaney: Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik bu bombalamaları kendi esirlerini de yok edebilir. Bu, gaspçı rejimin Filistinlilerin elindeki esirlerle ilgili kaygısının yalan olduğu ve kendi halkına da yalan söylediği anlamına geliyor.

00.12: Gazze Sağlık Bakanlığı: Yaralıların çıkışını sağlayacak güvenli koridor oluşturulmasını talep ediyoruz.

İSRAİL’İN OKUL SALDIRISINDA EN AZ 20 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

00.00: İsrail’in BM tarafından işletilen bir okula düzenlediği hava saldırısında en az 20 kişi hayatını kaybetti.

TEL AVİV’DE SİRENLER ÇALIYOR

23.23: Kassam Tugayları İsrail’in başkenti Tel Aviv’i roketlerle vuruyor.

22.45: Tel Aviv’de sirenler çalıyor.

İSRAİL’DEN, OKULA KATLİAM SALDIRISI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

22.19: İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi’de bulunan ve yerlerinden edilmiş sivillerin sığındığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı. Bombalama sonrası çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

21.43: Suriye’nin Deyrizzor bölgesindeki Al Omar petrol sahası hattında bulunan ABD üssüne roket ve İHA saldırısı düzenleniyor.

DSÖ: DEHŞETE DÜŞTÜK

21.20: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

“Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, hasar, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük” ifadelerini kullanan Ghebreyesus, hastalar, sağlık çalışanları ve tesisler ile ambulansların her zaman korunması gerektiğini yineledi.

21.15: İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çeşitli bölgeleri hava saldırıları ve top atışları ile hedef alıyor.

ABD’DEN HİZBULLAH AÇIKLAMASI: DAHA KANLI OLUR

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail’e savaş ilan eden Hizbullah’ı uyaran bir açıklama yaptı. Konsey’den yapılan açıklamada, “Çatışmanın genişlemesini istemiyoruz. Bu savaş, 2006’daki çatışmalardan daha kanlı olma potansiyelini taşıyor. Biz ve ortaklarımız başından bu yana açığız. Hizbullah ve diğer devlet veya devlet dışı aktörler, devam eden çatışmadan çıkar sağlamaya çalışmasın. Hizbullah ile bir laf dalaşına girmeyeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın