Dilan ve Engin Polat çifti adliyeye sevk edildiler!

Kara para aklama ve çeşitli suçlarla haklarında soruşturma başlatılan Polat çifti, 6 saatlik ifadelerini ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada kendilerine destek vermeye gelen ailesini gören Dilan Polat’ın ağladığı görüldü.
Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat davası gündemden düşmüyor.

Hemen her gün konuya ilişkin bir gelişme yaşanıyor.

Milyonların yakından takip ettiği davada, 1 Kasım’da gözaltına alınan çiftin dün sorgusuna başlandı.

6 saat ifade verdier

Polat çiftinin ifade işlemlerine ise dün saat 17.20 sıralarında başlandı ve 23.45’te de tamamlandı.

İfade işleminde Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a 40 sayfa soru sorulduğu aktarıldı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, 6 saatlik ifade verme işleminin ardından Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne sağlık kontrolü için getirildi.

Yakınları desteğe geldi

Sağlık kontrolü tamamlanan çift adliyeye sevk edildi.

Bu sırada çifte destek vermek isteyen gelinleri Hazal Erdoğan, anne Şükran Polat, kız kardeş Kübra Polat ve Dilan Polat’ın yakın arkadaşı Ebru Özen, burada ‘Sizinleyiz’ diye bağırdı.

Dilan Polat ağladı

Ardından anne Şükran Polat’ın fenalaştığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bu sırada kendilerini görüntüleyen basın ekibiyle de kısa süreli bir tartışma yaşandı.

O anlarda Dilan Polat’ın duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı anlar kameralara yansıdı.

4 suçtan yargılanıyorlar

Polat çifti, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından yargılanıyor.

Çiftin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere ise el konuldu.

Tutuklama talep edildi

Dilan Polat ile Engin Polat soruşturmasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16’sı tutuklama, 2’si de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın