ABD, Suriye’yi vurdu, Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor!

İsrail’in abluka ve yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’ndeki Kudüs Hastanesi, akaryakıtın tükenmesi ve elektriğin kesilmesi nedeniyle tamamen hizmet dışı kaldı. Bölgedeki askeri varlığını artıran ABD’den yeni bir hamle geldi. ABD ordusu Suriye’ye hava saldırısı düzenledi.

Yapılan açıklamada ‘İran destekli milislerin’ hedef alındığının altı çizildi. ABD basını bu açıklamayı İran’a mesaj şeklinde yorumlarken Beyaz Saray’dan İsrail’e ‘hastanelerde çatışma görmek istemiyoruz’ çağrısı geldi.
Gerilim tırmanırken ABD hava saldırıları Suriye’nin doğusundaki İranlı milisleri hedef alıyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’e göre, ABD hava saldırıları Pazar gecesi doğu Suriye’nin Deyrizor bölgesindeki İran İslam Devrim Muhafızları Birliği’ne (IRGC) ve İran destekli milislere ait bölgeleri hedef aldı.

Fox News muhabiri Jennifer Griffin’e göre, ABD’nin Suriye’nin doğusunda düzenlediği saldırıda altı ila yedi İran yanlısı savaşçının öldürüldü. Griffin, Pentagon’dan bir kaynağın iki patlamadan birinde İran’a ait bir güvenli evin vurulduğunu söylediğini aktardı.

Saldırılardan birinin Deir el Zor vilayetindeki Albu Kamal’ın batısındaki İran yanlısı milislerin yönettiği bir kampı vurduğu, diğerinin ise Irak sınırına yakın Mayadeen şehrine yakın bir gelinin yakınında olduğu bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamuda tasarrufa makam araçlarıyla başlanıyor

Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci …

Bir Cevap Yazın