Milli güreşçi Ali Cengiz’in şampiyonluğuna ortak çıkarıldı

Dünya Güreş Federasyonu (UWW), milli sporcu Ali Cengiz’e yenilen Macar David Losonczi’yi de yapılan hakem hatalarını öne sürerek istisnai olarak ikinci şampiyon ilan etti.

Dünya Güreş Federasyonu (UWW), 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil finalinde milli sporcu Ali Cengiz ile Macar David Losonczi’nin müsabakasına yönelik bir açıklama yaptı.

UWW’den yapılan açıklamada, üyelerin, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan organizasyonun grekoromen 87 kilo final maçının sonucu da dahil olmak üzere birçok konuyu gözden geçirmek için İsviçre’de toplandığı belirtildi.

‘Losonczi’ye de altın madalya verilmesi’ kararı

Toplantıda, maçın sonucunu değiştiren hakem hatasının yapıldığının kabul edildiği ileri sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Uzmanların analizlerine göre hakem hatasının tartışılmaz olduğunu göz önünde bulunduran UWW, istisnai olarak, Losonczi’ye bu kategoride ikinci bir altın madalya verilmesini gerektirdiğini ve kendisinin de dünya şampiyonu olarak ilan edildiğini kabul etti.”

Güreş tarihinde bir ilk

Bu kararın güreş tarihinde bir ilk olduğu öğrenildi. Eylül ayında düzenlenen organizasyonda rakibini 8-7’lik skorla yenen Ali Cengiz, altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamuda tasarrufa makam araçlarıyla başlanıyor

Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci …

Bir Cevap Yazın