Partideki yolsuzluk iddialarına Akşener’den cevap:İspat ederlerse politikayı bırakırım

Parti içerisindeki yolsuzluk iddialarına ve kayıp 132 milyon liraya ilişkin konuşan Meral Akşener, ispatlanması halinde aktif siyasi hayatına nokta koyacağını duyurdu.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul Şile’de düzenlenen istişare toplantısında konuştu.

Kamuoyunun gündemine oturan partisinde yaşanan istifalara ve kayıp para iddialarına da değinen Akşener, sert ifadelerde bulundu.

İstifa eden milletvekillerine sitem eden Akşener, “Vekil seçilirken bir sorununuz yoktu” derken, istifa edenleri incitecek ifadeler kullanmadığını da sözlerine ekledi.

Akşener ayrıca, parti kasasından 132 milyon liranın kaybolduğu iddialarına da, oğlunun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiğini; yolsuzluk yaptığının ispatlanması halinde siyaseti bırakacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

İspat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsiz…

Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayri resmi bildirildi. Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayri resmi bilgi resmi hale gelecek.

Buradan dünkü sorulara son bir cevap vereyim, benim, oğlumun, gelinimin, yeğenlerimin, çocukluk arkadaşlarımızın, hiçbirinin bu ülkenin hiçbir belediyesiyle ne AK Parti belediyesiyle ne CHP belediyeleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı, işi, gücü yoktur. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım.

Buradan belediye başkanlarına sesleniyorum, ben bu işlerde olmadığıma göre, şayet partimizde bu manada iş güç yapan var ise bunlar belediye başkanlarının bilgisi dahilinde midir?

Sözcü’de, Halk TV’de, TELE1’de tebessüm edilerek sorulan soruların cevaplarını ben kendimle ilgili verdiğime göre şimdi ilgili belediye başkanlarına sormalarını talep ediyorum.

“İstifa edip gidenleri incitecek cümle kullanmadım”

Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Anayasa’nın ilk 4 maddesini asla tartışmadan, bu ülkeyi refaha ve feraha çıkarmak için bir yolculuğa çıktık. Dün akşam televizyonlara bakarken Sözcü televizyonunda bir şey gördüm.

Sorular çok inciticiydi. Partimizde 8 kişi farklı aralıklarla istifa etti. Demek ki bazı şeyleri anlatmak farz oldu. Ben asla istifa edip giden arkadaşlarımız hakkında onları incitecek tek cümle etmedim. Biz hiçbir zaman kavgaya girmedik.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın