Başkan Erdoğan Cezayir’de! Macron bu habere çok üzülecek!…

Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un resmi davetiyle Cezayir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı ve mevkidaşı törenin ardından baş başa görüşmeye geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasi trafiği hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin ikinci yüzyılına büyük bir enerjiyle giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı temaslarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Mısır’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesine katılan Erdoğan, bugün Cezayir’de…

Resmi törenle karşılandı

Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak “TUR” ile 13.55’te Cezayir’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Huari Bumedyen Havalimanı’na gelişinde Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun tarafından karşılandı.

Karşılama sırasında üzerinde geleneksel kıyafetleri bulunan iki çocuk, Erdoğan’a çiçek takdim etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan için havalimanında resmi karşılama töreni düzenlendi.

Şehitler Anıtı’na ziyaret

Erdoğan ve Tebbun’un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Tebbun, daha sonra heyetlerini birbirine takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Tebbun tarafından Cezayir Huari Bumedyen Havalimanı’ndaki karşılama töreninin ardından Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Cezayir Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen Erdoğan, buradaki resmi karşılama törenin ardından Tebbun ile ikili görüşmeye geçti.

İş birliğiyle ilgili adımlar ele anılacak

Ziyaret kapsamında Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin İkinci Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başkanlıklarında yapılacak.

İlgili bakanların iştirakiyle tertiplenecek Konsey Toplantısı’nda, son dönemde önemli ivme kazanan Türkiye-Cezayir ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Filistinlilere İsrail zulmü masada

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Konsey Toplantısı dolayısıyla Türkiye-Cezayir ilişkilerinin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da öngörülüyor.

Erdoğan’a kalabalık bir heyet eşlik ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Cezayir’e geldi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın