İyi Parti’de kavga büyüyor, kayıp 132 milyon ile hesaplar araştırılıyor

İyi Parti’deki ‘kayıp 132 milyon’ ve ‘hesaplar araştırılıyor’ kavgalarından sonra ihracı istenene ve partiden istifa eden Ümit Dikbayır, milletvekili seçildikten sonra Meclis’e ilk gittiğinde partinin, milletvekillerinden para istediğini söyledi.
Seçimden sonra dikiş tutturamayan muhalefette sular durulmuyor.

CHP’de genel başkan değiştiren kavga, İyi Parti’yi paramparça etti.

Mayıs seçimlerinden hemen önce milletvekilliği sırası satıldığı iddia edilen partide yolsuzluklar gün yüzüne çıktı.

Genel Başkan Meral Akşener’in öz yeğeni ve partinin mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Ümit Dikbayır, kavganın görünen yüzü oldu.

Kendi döneminde parti kasasını 132 milyon TL ile devrettiğini fakat görevi bıraktıktan sonra kazanın eksi 16 milyon TL’ye gerilediğini öğrendiğini söyleyen Dikbayır’ın çıkışları tansiyonu artırdı.

Partiden istifa eden Dikbayır’dan yeni çıkış

Kendisinin, Meral Akşener’in ve yakınlarının hesaplarını incelenmesi için partiye dilekçe veren Dikbayır, attığı adımlar nedeniyle partiden ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Kararı beklemeden partiden istifa eden Dikbayır, tv100’de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında yeni iddialarda bulundu.

Mayıs seçimlerinden sonra yeni dönemde mali görevini devretmesinin ardından Meclis’e gittiğini belirten Dikbayır, burada milletvekillerinden parti görevlileri tarafından yüklü miktarlarda para istendiğini söyledi.

“Meclis’e gittik bizden para istendi”

Kendisinden de 500 bin TL istendiğini söyleyen Dikbayır, şöyle konuştu:

Biz Meclis açıldıktan sonra Meclis’e gittik. Kısa süre sonra milletvekillerinden para istendi. Kiminden 1 milyon kiminden 500 bin kiminden 250 bin… Bakın şu denseydi; partiye bina alacağız, bir kampanya yapacağız… Milletvekilleri toplanırdı kimin ne durumu varsa ona göre para verirdi. Benden 500 bin lira istendi, vermedim. Partinin parası yok diye istendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın