Hamas’tan, İsrail’e bir ağır darbe daha, çok sayıda asker pusuya düştü!

İsrail’in, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Hamas’a bağlı El Kassam Tugayları, Han Yunus’ta İsrail askeri birliğini pusuya düşürdü.
Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail’in, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Hamas’a bağlı El Kassam Tugayları, Han Yunus’ta İsrail askeri birliğini pusuya düşürdü.

İşte İsrail-Filistin savaşından dakika dakika son gelişmeler;KASSAM TUGAYLARI, İSRAİL ASKERİ BİRLİĞİNİ PUSUYA DÜŞÜRDÜ

00.15: Bölge kaynakları, bir İsrail askeri birliğinin Han Yunus’ta pusuya düşürüldüğünü aktarıyor. Khozea, Absan ve Zannah bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, İsrail savaş uçaklarının bölgeye hava saldırıları düzenlediği bildiriliyor.

23.45: İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’ndeki Deir al Balah bölgesine hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar, ilk belirlemelere göre 5 sivilin hayatını kaybettiğini, onlarca yaralı olduğunu aktarıyor.

‘İŞGAL GÜÇLERİ AMBULANSLARIN GEÇİŞİNİ ENGELLİYOR’

22.10 Filistin Kızılayı, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden yaralıları tahliye eden acil servis konvoyunun 5 saattir İsrail ordusu tarafından bekletildiğini ve insanların yaşamlarının riske atıldığını bildirdi. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi’nden yaralı ve hastaları tahliye eden konvoyun, “5 saat geçmesine rağmen hâlâ Gazze’nin kuzeyi ile güneyini ayıran İsrail kontrol noktasında mahsur durumda” olduğu ifade edildi. Açıklamada, “İşgal güçleri ambulansların geçişini engelliyor, ambulanslarda kapsamlı denetimler yapıyor, yaralıların ve hastaların hayatlarını riske atıyor.” ifadelerine yer verildi.

22.00 Birleşmiş Milletler (BM) üyesi bazı ülkeler, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verecek uzlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını dile getirerek, ateşkes çağrısında bulundu.

ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİ SAYISI 14 BİN 532’YE ÇIKTI

21.30 İsrail ordusunun haftalardır yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 binden fazlası çocuk, 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 532’ye çıktı.

MOSSAD BAŞKANI KATAR’A GİTTİ

21.00 İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Başkanı David Barnea’nın Hamas ile esirlerin takas edilmesini öngören insani ara uzlaşısına ilişkin temaslarda bulunmak üzere Katar’a gittiği bildirildi. Yediot Ahronot gazetesinin haberinde ise, “Mossad Başkanı, Katarlı yetkililer ile görüşmek için Katar’ı ziyaret ediyor. Barnea, anlaşmanın ayrıntılarını görüşmek ve anlaşmanın garanti altına alınmasını sağlamak için üst düzey yetkililer ile görüşüyor.” ifadelerine yer verildi.

HİZBULLAH, İSRAİL’E AİT 12 ASKERİ ÜSSE SALDIRDI

20.49: Hizbullah, Lübnan sınırında İsrail’e ait 12 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah, İsrail-Lübnan sınırında yaşanan çatışmalar ve İsrail ordusuna yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail’in sınırdaki “Yiftah”, “Ramya”, “Blida”, “El Bağdadi”, “El Asi”, “El Manara”, “Tel Tahiye”, “El Malikiye” “Merc” “Hanita ovasındaki” askeri noktalarının güdümlü füze ve “uygun silahlarla” vurulduğu, “Er-Rahib” ve “Ziryat “askeri noktasının da yarım ton ağırlığındaki “Burkan füzesi” ile hedef alındığı kaydedildi.

İSRAİLLİ BAKAN: TAM GÜÇLE GERİ DÖNECEĞİZ

20.28: İsrail Maliye Bakanı: Ateşkesin sona ermesinden sonra Hamas’ı yok etmek için tam güçle geri döneceğiz.

20.20: Gazze’deki hükümet: İsrail saldırılarında 14 binden fazla kişinin öldüğü Gazze Şeridi’ndeki kayıpların sayısı yaklaşık bin kişi artarak 7 bine yükseldi

20.07: İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bir askerinin daha öldüğünü açıkladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalarda 1 İsrail askerinin öldüğü ifade edildi.

İsrail ordusu Gazze’ye karadan saldırıya geçtiği 31 Ekim’den bu yana ölen asker sayısının 70’e yükseldiğini bildirdi.

ÖLEN İSRAİLLİ ASKER SAYISI 70 OLDU

19.45: İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bir askerinin daha öldüğünü açıkladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalarda 1 İsrail askerinin öldüğü ifade edildi.

İsrail ordusu Gazze’ye karadan saldırıya geçtiği 31 Ekim’den bu yana ölen asker sayısının 70’e yükseldiğini bildirdi.

19.23: İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’da düzenledikleri baskında Filistinli bir çocuğu öldürdü.

İsrail güçlerinin baskın sırasında gerçek mermiyle ateş açtığı 16 yaşındaki Mutez Enes Ayed öldü.

18.54: İsrail ordusu, Hamas ile varılan uzlaşı kapsamında çatışmalara insani ara verilmesine saatler kala Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelere saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani aranın başlamasına saatler kala İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahiya mahallelerine yönelik obüs saldırılarını artırdı.

18.13: İsrail ordusu, topraklarına doğru atılan seyir füzesinin savaş uçağıyla vurularak önlendiğini duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, İsrail’in güneyindeki Eilat kentinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

İsrail’e doğru fırlatılan seyir füzesinin savaş uçağıyla vurularak engellendiği ifade edilen açıklamada, İsrail topraklarına herhangi bir sızma tespit edilmediği aktarıldı.

Söz konusu füzeli saldırı girişiminin nereden yapıldığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Daha önce benzer saldırıları Yemen’deki İran destekli Husiler üstlenmişti.

‘KALICI ATEŞKESE İHTİYAÇ DUYULUYOR’

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörlüğü tarafından Gazze ve Sudan’daki sağlık durumuna ilişkin çevrim içi basın toplantısı düzenlendi.

Toplantı, dün İsrail’in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze’de evinin bombalanması neticesinde hayatını kaybeden DSÖ çalışanı Dima Abdullatif Mohammed Alhaj için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari, burada yaptığı konuşmada, Gazze’de siviller için hiçbir bölgenin güvenli olmadığını belirtti.

Gazze’de masum sivillerin ölümlerinin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Al-Mandhari, Gazze için kalıcı ateşkese ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Al-Mandhari, “Gazze’de insanlar sağlık hizmetleri ile barınma ve korunma olanaklarından mahrum bırakılıyor. Gazze nüfusunun neredeyse 4’te 3’ü ülke içinde yerinden edilmiş ve aktif çatışmalardan kaçmak için birçok kez yer değiştirmiş durumda.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın