Esir takasında Türkiye ağırlığı! Erdoğan talimat verdi, MİT devreye girdi!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT’e talimat verdiği ve bu çerçevede yürütülen görüşmeler neticesinde Gazze’deki Taylandlı esirlerin serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
İsrail’le Hamas arasındaki anlaşma kapsamında, esir takası devam ediyor. Gazze’de ateşkes sağlanması noktasında ilk günden beri diplomatik çalışmalarını yürüten Türkiye’nin esir takasında aktif rol aldığı ortaya çıktı.

Bu kapsamda Hamas, 13’ü İsrailli 4’ü Tayland vatandaşı olmak üzere 17 kişiyi serbest bıraktı. Anlaşmanın yürürlüğe girdiği cuma günü ise Hamas, 13 İsrailli, 10 Taylandlı ve bir Filipinler vatandaşını salıvermişti.

“Sürpriz” olarak yorumlanan bu gelişmenin arkasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT’e verdiği talimatın olduğu öğrenildi.

Erdoğan’ın MİT Başkanı İbrahim Kalın’a konuyla ilgilenmesi için talimat verdiği, bu kapsamda yürütülen girişimler sonucunda Gazze’deki Taylandlı rehinelerin serbest bırakıldığı ifade edildi.

Dün akşam bu konuyla alakalı açıklama yapan Hamas da “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarına yanıt olarak, Gazze’deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı.” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın