NBBTC Holding’den “21 Ekonomik Kalkınma projesi” atağı!

Uluslararası ekonomik arenaya yeni bir solukla girmeye hazırlanan NBBTC Holding, yurt dışındaki yatırım ve çözüm ortaklarının da katıldığı  “Ekonomik Kalkınma” toplantısı düzenledi.

NBBTC Holding’in 2-3 Aralık tarihlerinde Ankara Anadolu Hotels’de Başkan Dr. Necati Bulak, başkan yardımcısı Hacı Kurban Coşkun ve NBBTC Türkiye Başkanı Engin Müftüoğlu başkanlığında gerçekleştirdiği, Küresel bir model olarak lanse edilen “Türkiye’nin Ekonomi ve Kalkınma Modelleri”nin tanıtıldığı 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi” toplantısı yoğun ilgi gördü.

Türkiye’nin 81 ilinden  ve 161 ülkede yapılanma süreci başlatıklarını açıklayan NBBTC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bulak, toplantıda yabancı misyon şeflerine ve ekonomik işbirliği yapmak üzere ülkemize gelen çözüm ortaklarına hitaben bir konuşma yaptı. NBBTC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bulak, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “21. Asrın lideri Türkiye’mize 21 asrın mega projesine hitaben başlatmış olduğumuz, geliştirdiğimiz ve uygulamaya karara verdiğimiz öncelikli 21 mega projemizin altyapısını hazırladık. Bölgesel kalkınma hamlesi başlattık.”dedi.

NBBTC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bulak, büyük ilgi gören ve yüksek bir katılımın olduğu toplantıda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Dünyamız sosyal adaletsizlik ekonomik burhanlar ve omurgasız siyasetler çerçevesinde vizyonsuz, çapsız ve ne yazık ki plansız hamasi duygular, sloganlar sadece karşısındaki rakiplerine hakaret eden siyasi görünümlü topluluklar üretti. Öyle ki cenahların kötü olmasının kendilerinin iyi olacağı kanaatini yayıp, buna da taraftarlar oluşturabildiler.

Artık dünya yeni bir düzene hazırlanıyor.  Bu yeni düzeni algılamak ve yönetebilmek için ekonomik kalkınma modelleri ile gerçekleşebilir. Ülkemiz ise son yıllardaki Yeni Dünya Düzenine uyum sağlamak için ciddi adımlar atmakla birlikte yılların birikimi olan eski düzen, eski yargı ve eski algı düzeni bizi bazı gerçeklerle karşı karşıya koymaktadır. Artık kabullenmesi gereken acı gerçek bir durum var. O da 18-29 yaşları arasında yaklaşık 14 milyon Kocaman bir genç nüfusumuz var. Onlar sloganlar atıp ötekileri kötüleyerek kandırılmayacak kadar araştırmacı, sorgulayıcı ve akılcı bir nesil. Takım tutar gibi taraf olunamayacak bir genetik farklılık gösteriyorlar. Peki bu gençler için ne yapılmalı? Yaklaşık 9 milyon işsiz. İşin aslı O Gençlerin önündeki tabloda hep karamsar ve umutsuzluklar var. Bu gençlerin ümitlerinin solmaması için öncelikle bu genç nüfus için ekonomik modeller oluşturup uygulamaya konulması, dayısı olan değil bilgisi ve becerisi olanların ülke yönetiminde boy göstermeleri sağlanmalıdır.

Bunun niçin önerilerimiz ve modellerimiz şu şekilde olacaktır:

Temel ilkemiz din dil mezhep ve düşünce farklılıklarımız insanlığımızın hür iradesi ve temel haklarıdır. Bu kavramlar tartışılamaz ve ötekileştirilemez.  Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı kırmızı çizgilerimizdir.  Vatana ihanet eden, makamını satan, hırsızlık yapan, rüşvet alan ile aynı safta oldukları için asla hareketimize katılma haklarına sahip değildirler. Temel hedefimiz ülkemizde var olan ekonomik sosyal ve siyasal krizlere slogan üretmek değil, çözüm paketleri sunmak ve kalkınma hamlesi modelimizi uygulamaya sokmaktır. Demokrasiye olan inancımızın göstergesi olarak her katılımcımız eşit haklara sahiptir.

Ana hedefimiz;

  1. Ana hedef ülkemizin üç yıl sonunda dünyanın en büyük ekonomik üçüncü ekonomisi yapılması,
  2. Serbest bölge statüsünde 82 ilin kurulması ve buraya 160.000 dünya şirketleri getirilip dünya ticaret merkezi olarak 1.6 milyonluk bir akıllı kent oluşturmak,
  3. Her ilde nüfus sayısı parametresine göre 100.000 kişilik bilgi toplama merkezleri oluşturup eğitimleri bitirildikten sonra her ay bu sayı kadar gençlerin istihdamı sağlanmalı ana proje hayata geçirilene kadar 4 milyon istihdam sağlanıp bunların içerisinde en kalifiyeler seçilip serbest bölge statüsünde kurulacak şehirde yönetici olarak atanmalı, toplam 114 ülkedeki KOBİ’lerimize hizmet vermek üzere bu gençler istihdam edilmelidir.
  4. Her ilde ortalama 5000 kişilik aşevleri yapılmalı ve acil eylem planı olarak gençlerin istihdamı programı bitene kadar yardım faaliyetlerinde bulunmalı.,
  5. Her ay ihtiyacı olan vatandaşlarımıza temel ihtiyaç ürünleri tedarik edilmeli ve hayvan barınakları ve hastaneleri hayata geçirmeli,
  6. Ülkemizin kalkınabilmesi için tasarlanan ve katılımcıların onayı ve katkı sunmaları açık olarak başvurulacak olan Cumhuriyetimizin 100. yılına atfen aşağıdaki tüm projelerimiz hayata geçirilecektir.

Bizim bir hayalimiz bir de Türkiye sevdamız var. Bu ülkeye sevda borcumuz var. Onun için bize Almanya’dan, Londra’dan, Asya ülkelerinden projemizin ülkelerinden hayat bulması için büyük teklifler geldi. Ancak bu tekliflerin hiç biri ilgimizi çekmedi. elimizin tersi ile hepsini geri çevirdik. Çünkü bu hayalimizi ülkemizde gerçekleştirmek istiyoruz. Ülkemizi ve gelişime, kalkınmaya eleverişli Afrika ülkelerine ekonomik kalkınma modeli oluşturacağına inandığımız 21. Asrın Lideri Türkiye ve 21 Mega projemiz şu başlıklardan oluşmaktadır:

  • Sözleşmeli çiftçi modelimiz,
  • KOBİ Bank Projemiz,
  • Ticaret Kenti Platformu projemiz,
  • Tarım Coin Projemiz,
  • Bölgesel Kalkınma Projemiz,
  • Engelsiz Yaşam Projemiz,
  • Dünyanın en Güçlü Lobicilik Konseyi Projemiz,
  • Güneş Tarlaları Projemiz,
  • Maycoop Kooperatifim Projemiz,
  • MarkaBank Projemiz,
  • Sözleşmeli Sağlık Sitesi Projemiz,
  • Halk Aşevleri Projemiz,
  • Halk Evleri Projemiz,
  • Elektrikli Araç Projemiz,
  • Sağlık alanında Kök Hücre Teknolojisi Uygulaması Projemiz,
  • e-İihale Projemiz,
  • Educareer model Projemiz,
  • Sosyal Projemiz,
  • Dünyanın en Kapsamlı Spor Borsası Projemiz,
  • NBBTC Start-Up Projemiz, Dünya Üniversiteler Birliği Projemiz,

Yapılan konuşmaların arından Ankara Anadolu Hotels’de düzenlenen toplantıya Güney Kore’den katılım sağlayan iki firma ile yatırım protokolü imzalandı. INOOVEX’ten yapılan açıklamada “Bu mutabakat zaptını imzalamadan önce yatırım ölçeğini genişlettik ve bazı detayları doğruladık. Innovex, elektrikli araç şarj altyapısı ve Kore şirketleri ile iş birliğini teşvik etmek için bir başlangıç ​​noktasıdır. Türkiye’de enerji depolama sistemleri ile yatırım anlaşması imzaladık” denildi.
Öte yandan Kore’nin önden gelen Çanta ve Valiz lideri KİKO Ceo’su ve KİKO’nun Genel Müdürü ile Kore,Türkiye ve Afrika’da yatırımlar yapmak üzere imza attılar. İmza töreninden sonra yurtiçinden ve yurt dışından toplantıya katılım sağlayanlarla birlik bir aile fotoğrafı çekildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’den İsrail kararı: Tüm ticari ilişkiler ambargo ile durduruldu

Türkiye, İsrail ile bütün ticari ilişkisini durdurarak ambargo uygulama kararı aldı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları …

Bir Cevap Yazın