Çalışan emekliye 5 bin₺ ikramiye verme tarihi açıklandı!

Bir defaya mahsus ödenecek olan çalışan emekliye ikramiye ne zaman yatacak 2023 yılı sonlarına gelinirken araştırılmaya devam ediyor. 5000 tl emekli ikramiyesi sorgulama bilgileri de bu bağlamda merak ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinin akabinde belli olacak olan emekliye 5 bin TL ikramiye ödeme tarihleri netleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile çalışan emekliye ikramiye hesaplara yatırılacak. Peki, çalışan emekliye 5000 tl ikramiye ne zaman yatacak 2023, meclisten geçti mi? Tarih belli oldu!

Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi 21 Aralık 2023 itibariyle araştırılıyor. Çalışan emekliye 5000 tl ikramiye meclisten geçti mi sorusu gündem başlıkları arasında yer alıyor. Bakanlığın açıkladığı takvimle SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri 5000 Tl ikramiye ödemelerini hesaplarından çekebilecekler. Geçtiğimiz ay içerisinde mevcutta herhangi bir işi olmayan ve çalışmayan emekliler, 5000 TL emekli ikramiye ödemesini hesaplarından çekmişlerdi. Bunun üzerine çalışan emekliler hak talebinde bulunarak 5 bin TL ödemenin kendilerine de ödenmesi konusunda görüşlerini beyan etti.

Konuyu ele alan hükümet yetkilileri, Meclis’ten çıkacak kararın ardından çalışan emekliye de 5 bin TL ödemesinin gerçekleşeceğini ifade etti. İkramiyeyi içeren Torba Yasa ile ilgili görüşmeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam ediyordu. Ancak yasa ile ilgili mesaiye, Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri nedeniyle ara verilmişti. Çalışan emekliye ikramiye ödeme tarihleri belli oldu. Peki, Çalışan emekliye 5000 tl ikramiye ne zaman yatacak 2023? Çalışan emekliye ikramiye resmi gazetede yayınlandı mı? 

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE YATTI MI?

Çalışan emekliye bir defaya mahsus ödenecek 5 bin TL ikramiye için tarih netleşti. Buna göre ikramiyelerin en geç 28-29 Aralık tarihinde banka hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Çalışan emekliye 5000 tl ikramiye meclisten geçti mi?

CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, Meclis’teki pazartesi günü sona ermesi beklenen bütçe maratonunun ardından 80 maddelik Torba Yasa görüşmelerine devam edilmesi beklendiğini belirtti. Torba yasa görüşmelerinin de en geç çarşamba günü tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Bayram, yasanın en geç perşembe günü resmi gazetede yayınlanmasının ön görüldüğünü aktardı. Ödemelerin ise en geç 28-29 Aralık’ta hesaplara yatırılacak. Bayram bankalara da ödemelerin aksamaması için talimat verildiğini söyledi.

ÖDEMELER 2 OCAK’A SARKABİLİR

Meclis kararının çıkmasının ardından ödeme planlarının hazırlanması ve ödeme takviminin belirlenmesi de bir süreç olacak. Bu nedenle ödemelerin en 2 Ocak Salı günü itibariyle yapılacağı öngörülüyor.

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir Cevap Yazın