Netanyahu: Biden yalan söylüyor, Lübnan’a saldırı İsrail’in bağımsız kararıdır

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın 45 dakikalık bir telefon görüşmesiyle kendisini Lübnan’a saldırı planından vazgeçirdiği iddialarını yalanlayarak, “Savaştaki kararlarımız operasyonel değerlendirmelerimize dayanmaktadır” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in askeri operasyonlarıyla ilgili kararları kendi değerlendirmeleri ışığında verdiğini ve başka ülkelerden etkilenmediğini söyledi.

ABD’nin bizi bölgedeki operasyonel eylemlerden alıkoyduğu ve alıkoymakta olduğu yönünde hatalı haberler gördüğünü açıklayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Bu iddialar doğru değil. İsrail egemen bir devlettir. Savaştaki kararlarımız operasyonel değerlendirmelerimize dayanmaktadır” dedi.

“KARAR, İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİ’NİN BAĞIMSIZ KARARIDIR”

İsrail’in operasyon kararları konusunda bağımsız olduğunu aktaran Netanyahu, “Bu kararlar dış baskılar tarafından dikte edilmemektedir. Kuvvetlerimizin nasıl kullanılacağına ilişkin karar İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) bağımsız kararıdır, başka kimsenin değil” dedi.

“BİDEN 45 DAKİKALIK TELEFON GÖRÜŞMESİYLE NETANYAHU’YU İKNA ETTİ”

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, İsrail’in 7 Ekim’de Filistin ile çatışmaların patlak vermesinden kısa süre sonra Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine saldırı planladığı öne sürülmüş, Biden’ın 11 Ekim’de 45 dakikalık bir telefon görüşmesiyle Netanyahu’yu söz konusu saldırıyı gerçekleştirmemesi konusunda ikna ettiği iddia edilmişti.

Telefon görüşmesi sırasında İsrail savaş uçaklarının havalandığı ve saldırı için hazır olduğu öne sürülen haberde, Biden’ın Netanyahu’nun bu eyleminin sonuçlarını bir kez daha düşünmesini istediği kaydedilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

44 yeni mahkeme kurulması kararı Resmi Gazete’de

29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Adalet …

Bir Cevap Yazın