Katil İsrail, ne çocuk, ne kadın ne de gazeteci demeden öldürüyor

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun Gazze ofisi büro şefi ve muhabiri Wael Dahduh’un oğlu gazeteci Hamza Dahduh, İsrail’in saldırısında Gazze’nin Han Yunus kentinde şehit edildi.

WAEL DAHDUH DAHA ÖNCE EŞİ VE ÇOCUKLARINI ŞEHİT VERMİŞTİ

Wael Dahduh Gazze’deki saldırılarda eşi ve çocuklarının yanı sıra ailesinden çok sayıda kişiyi kaybetmişti.

İsrail’in, sivilleri hedef aldığını ve ailelere dönük katliamlar işlediğini vurgulayan Dahduh, “Her ne olursa olsun biz en nihayetinde Rabbimizin razı olduğu şeyi söylemeye devam edeceğiz. Allah bize yeter, o ne güzel vekildir.” demişti.

İSRAİL GAZZE’DE 7 EKİM’DEN BU YANA 107 GAZETECİYİ KATLETTİ

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden en son 2 gün önce yapılan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze kentindeki Şifa Tıp Kompleksi’ne uyguladığı kuşatma sırasında yaralanan gazeteci Ekrem Şafii’nin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Şafii’nin, Filistin basın ajansı Safa’ya çalıştığı belirtilen açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürdüğü gazetecilerin sayısının 107’ye yükseldiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, yaşamını yitiren gazetecinin ailesine ve yakınlarına taziye mesajı verildi.

Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’de gazetecileri “Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü” ifade edilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın