Yılmaz Büyükerşen sessizliğinibozdu: Anket yapılmasına çok üzüldük

Eskişehir’de 25 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen, CHP’den yeniden aday gösterilmemesine ilişkin ilk kez konuştu.

Eskişehir’de 25 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapan ve 6’ıncı dönem için CHP’den adaylık başvurusunda bulunan Yılmaz Büyükerşen bu kez aday gösterilmedi.

CHP’nin 11 Ocak’ta açıkladığı yerel seçim adayları listesine göre Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ayşe Ünlüce aday gösterildi. Böylece 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 25 yıllık Yılmaz Büyükerşen dönemi sona erecek.

Yılmaz Büyükerşen, CHP’den yeniden aday gösterilmemesine ilişkin ilk kez konuştu.

Sözcü TV’ye konuşan Büyükerşen şu ifadeleri kullandı; “Bakıyoruz, ilan edilmeye başlandı adaylar, biz yokuz. ‘Niye bu kadar uzadı?’ dedik. ‘Anket yaptırıyoruz’ dediler. ‘Ne anketi yaptırıyorsunuz?’ diye sorunca, ‘Halk sizi istiyor mu, istemiyor mu?’ dediler.

Bana imalı bir şekilde, ‘Sizin de yaşınız 86 oldu, biliyorsunuz yenilikçiler var. Yenilik isteniyor’ dendi. ‘Ne olacak, ne yapacağız? Bırakalım o zaman’ dedik. ‘Yok, anket yaptırıyoruz’ dediler.”

ANKET YAPILMASINA KIRILDIK

Anket sonuçlarında kendisinden memnuniyetin 100 üzerinden 80 çıktığını söyleyen Büyükerşen, “Demişler ki ‘Bu tamam da bir de Eskişehir’de acaba değişim isteniyor mu, istenmiyor mu?’ Onun için de anket yapıldı. Anket olunca zaten kırıldık. Üç belediye başkanı, üçümüz de kırıldık” diye konuştu.

25 senenin sonunda partililerin kendisini anketle tanımasının kırıcı olduğunu dile getiren Büyükerşen, “Kırıldık, burkulduk biraz. Üzülmedim ama kırıldım daha doğrusu.

Durum basına intikal edince sayın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sordular. Genel başkan da televizyonda aynen şu sözleri söyledi:

‘Eskişehir Yılmaz Hoca’nın çocuğudur. Çocuğunun geleceği konusunda konuşacağız kendisiyle, öyle belirleyeceğiz.’ Görüşme yaptık, gördüm ki benim çocuğumu ben elbette ki güvenebileceğim bir vasiye teslim ederim” dedi.

‘ADAYLIKTA ISRAR ETTİM’

Büyükerşen şöyle devam etti: “Adaylıkta ısrar ettiğimi söyledim. Daha evvel ki görüşmemizde de bana sormuştu: ‘Sen eğer olmaz isen, vazgeçersen kim olabilir?’ diye.

Ben de genel sekreterim var, bir hukukçu. İstedim ki, ‘Eğer bunu seçerseniz benim yerime, geri alırım başvurumu.

Bu ilk örnek olur ve Türkiye’de CHP’nin kadın eleman eksiği, bu konuda çektiği sıkıntılara örnek teşkil eder. Cesaret gelir Türkiye’deki bütün aydın, entelektüel Atatürkçü kadınlara’ dedim, böyle bir teklif yaptım.”

‘ÖZEL’E BENİ İSTEMEYENLER KİM’ DİYE SORDUM

Özel’e “Bizi istemeyenler kim?” diye sorduğunu vurgulayan Büyükerşen, Özel’in kendisine “Çok kalabalık değiliz, 15 kişiyiz” diye yanıt verdiğini söyledi:

“Kimlerdir onlar, bilmiyorum. Yalnız içlerinden bir tanesini bilirim. Talebemdir, mezunumdur. Çok yaramaz, haylaz bir öğrencimdi. İsmini vermeyeceğim. Parti Meclisi’nde değil şimdi. Bunlardan bahsetmeye gerek yok.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın