Rus Lider Putin’in, Şubat ayında Türkiye’ye geliyor!

Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Şubat ayında Türkiye’ye ziyaret etmesi için hazırlık yapıldığı belirtildi.

Dünyanın gözü bu ziyarette olacak. Uzun süredir beklenen ziyaretle ilgili tarih verildi. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya’nın St. Petersburg kentinde güncel konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şubat ayında ziyaret edecek

Putin’in Türkiye’ye ziyaretinin şubatta gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Uşakov, “Evet, ziyaret hazırlanıyor.” dedi.

Ukrayna meselesi ana gündem olacak

Uşakov, Ukrayna meselesinin Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinde ana konulardan biri olacağı bilgisini paylaştı. Tahıl koridoru ve Suriye meselesi masada yer alacak konular arasında olacak.

“Müzakereleri durduran biz değiliz”

Batı basınında Rusya’nın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde çıkan haberleri değerlendiren Uşakov şunları kaydetti:

Bu doğru değil. Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık. Bu müzakereleri durduran biz değiliz.

Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı.

“Türkiye’ye uçmaya hazırdım”

Rusya lideri Putin, 14 Aralık’taki yıl sonu programında Türkiye’yi ziyaret etme planlarıyla ilgili soruya şu yanıtı vermişti:

Biz, Sayın Erdoğan’la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum.

Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı nedeniyle olmadı.

Türkiye’ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın