İstihbarat savaşında MOSAD’a bilgi satan 7 kişi daha paketlendi

MİT, MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi satan 7 kişiyi İzmir ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

MİT, MOSSAD casuslarına göz açtırmıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yabancı istihbarat örgütlerinin faaliyetlerine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümanter, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü belirlendi.

9 kişinin MOSSAD’a bilgi sattığı belirlendi

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD’a sattığı tespit edildi.  Ekipler zaman geçirmeden harekete geçti.

7 kişi gözlatına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7’si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

68 kişi daha yakalanmıştı

MİT, Aralık 2022’de MOSSAD’ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı. Türkiye’nin bu konudaki operasyonları küresel anlamda ses getirdi.

“Bu işin daha ilk adımıydı”

MİT’in 97. yıl kutlamalarında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili son olarak, “Türkiye’nin başta Gazze’deki katliamlar olmak üzere, bölgesel konularda dik durması bazılarını rahatsız ediyor. İsrail’in ülkemizdeki ajanlarını ortaya çıkaran Milli İstihbarat Teşkilatı’mız bunları şaşırttı. Bu işin daha ilk adımıydı. Türkiye’yi daha tanıyamadınız.” ifadelerini kullanmış ve yeni operasyon sinyallerini vermişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın