CHP’de istifa depremi ağır toplara da sıçradı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yardımcı, CHP yönetiminin aday belirleme stratejini sert sözlerle eleştirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yardımcı istifa açıklamasında, ”Yaptığım tüm uyarılara rağmen CHP Örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti.” dedi.

Yardımcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer Halkımıza ve parçası olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma; Genel Başkanımızın takdiri ile geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibari ile istifa ederek örgütümün takdiri ile seçildiğim Parti Meclisi görevime devam ederek örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim…” ifadelerini kullandı.

 

ADAY ELEŞTİRİSİ

Aday belirleme sürecine eleştirilerde bulunan Yardımcı, “Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin emeklerini gözeterek, liyakat esaslı, belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim” ifadelerini kullandı.

Yardımcı, şöyle devam etti:

“Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır.”

Öte yandan kulislere sızan bilgilere göre, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Koza Yardımcı’nın istifa gerekçesinin partinin Adana belediye başkan aday listelerine gelen tepkilerden kaynakladığı ileri sürüldü.

Ancak, PM üyeliğine devam edecek olan Koza Yardımcı’nın, Adana’daki Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde kimseye danışılmamasını gerekçe gösterdiği iddia ediliyor. Ayrıca yanlış isimlerin yanlış yerlerde aday gösterildiğini şiddetle eleştirdiği kulislere sızan bilgiler arasında.

Kulis bilgilere göre, istifa eden Yardımcı’nın, “Değişim diye yola çıktık ancak partide hiçbir şeyin değişmediğini gördük. Ben bu partiye 20 yılımı bugünleri yaşamak için vermedim” serzenişte bulunduğu iddialar arasında yer alıyor.  Adanalı PM üyesinin Özgür Özel’e iki gündür bu konuyu konuştuğu da iddialar arasında.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın