ABD’den Türkiye’ye karşı ‘bu kadar da olmaz’ dedirten olay hamle

Türkiye, PKK’yı sınır ötesinde de nefes alamaz hale getirince terör örgütü yine ABD’den yardım istedi. Türkiye’nin etkili operasyonlarıyla adım atacak yerleri kalmayan terörsitlere ABD, hava savunma sistemi gönderdi. Sistem Gara’ya kuruldu.
Pençe-Kilit Harekatları ile terör örgütü PKK’ya Irak’ın kuzeyini dar eden Türkiye’yi Batılı ortaklarına şikayet eden PKK’nın çağrısına ABD’den karşılık geldi.

TSK’nın, terör örgütünün Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki kamp ve cephaneliklerini bombardımana tutması, elebaşlarını tek tek etkisiz hale getirmesinin ardından ABD, PKK’ya olan desteğini bir üst seviyeye çıkardı.

Yeni Şafak Gazetesi’nin haberine göre; Türkiye’nin bölgede PKK’ya yönelik hava harekatlarını engelleyemeyen ABD, bu defa PKK’ya hava savunma sistemi gönderdi.

HAVA SAVUNMA VE RADYASYON FÜZESİ

Terör örgütü YPG’nin PKK’dan ayrı olduğu tezini savunarak bölgede binlerce teröristi silahlandırıp özel kuvvetler birimince eğiten ABD, bu defa açık açık PKK’ya 2 adet hava savunma sistemi verdi. Hava savunma sistemleri, mart ayının ortasında ABD merkezli 2 firma tarafından terör örgütü PKK’ya teslim edildi.

Hava savunma sistemi göndermekle kalmayan ABD, bunun yanında söz konusu sistemlerde kullanılmak üzere terör örgütü PKK’ya radar, komuta-kontrol ve elektronik harp sistemleri gibi hedefleri imha etmek için kullanılan 200 adet “radyasyon füzesi” de yolladı.

PKK’nın hava savunma sistemlerini Gara’ya kurduğu belirlendi. Ayrıca Suriye’de ABD kontrolündeki bölgelerde üretilen kamikaze İHA, füze ve roketler de Şubat ayında ABD tarafından PKK’ya teslim edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir Cevap Yazın