Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan sokak köpeği açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik, Tarım Bakanlığı ile birlikte sokak köpeklerine bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Başıboş köpekler, Türkiye’nin en büyük sorunu haline geldi. Sosyal medyada ve televizyon ekranlarında sıkça dile getirilen sorun için yetkililerden bir çözüm bekleniyor.

“Herkesi üzen olaylar yaşandı”

Konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde açıklama geldi. Hayvanların birbirlerine ve insanlara zarar vermesinin önlenmesi gerektiğinin altını çizen Tunç, herkesi üzen bazı olaylar yaşandığını söyledi.

“Ortak bir çalışmamız var”

Yılmaz Tunç, şunları kaydetti: “Elbette ki insanımızın can güvenliği her şeyden önemli. Bu konuda hem hayvanlarımızı koruyacak hem de insan sağlığını tehdit etmeyecek bir düzenlemeyi yapmak gerekiyor. Bu konuda Tarım ve Orman, Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Adalet bakanlıkları olarak ortak bir taslağımız, çalışmamız var. Bu çalışmayı gündeme getirmemiz lazım. Burada belediyelerimize, kamu kurumlarına düşen görevler var. Bu görevleri kanunda belirlemek ve ona göre hareket etmek lazım.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir Cevap Yazın