Irak’taki Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı ölü ve yaralılar var!

ABD’nin, Irak’ın Babil vilayetinde, Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi’ye bağlı karargaha hava saldırısı gerçekleştirdiği rapor edildi.
İsrail’in dün gece yaptığı misilleme saldırısının ardından Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyindeki Babil şehrinde şiddetli bir patlama yaşanıyor. Irak’ın Babil şehrinde İran destekli Haşdi Şabi milislerine ait karargaha saldırı düzenlendi. Söz konusu saldırının ABD tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
ÖLÜ VE YARALILAR VAR
Irak güvenlik kaynaklarına göre düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 1 kişi öldü. Kaynaklara göre çok sayıda yaralı var.
SALDIRIYI ABD YAPTI
Haşdi Şabi’den yapılan açıklamaya göre saldırıyı ABD gerçekleştirdi. Açıklamaya göre ABD, Babil’in kuzeyindeki Kalsu üssünde bir tank garajına ve ordu karargahına saldırdı. Haşdi Şabi Babil Basın Bilgilendirme Ofisinden yapılan açıklamada “Babil’deki Kalso Üssü’nde bulunan Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü’ne ABD tarafından hava saldırısı düzenlendi” ifadeleri kullanıldı.
IRAK’TA PATLAMA SESLERİ
İran destekli Haşd el-Şabi’nin karargah olarak kullanılan bir askeri üsse kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiği açıklandı.
HAŞDİ ŞABİ’DEN AÇIKLAMA
Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi “Facebook” hesabından yapılan açıklamada, “Babil’de askeri Kalso Üssü’ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü’ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi.” ifadesi yer aldı.
Açıklamada, söz konusu saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.
Saldırıda Babil şehrine bağlı El-Müseyyeb ilçesinde bulunan Kalso Askeri Üssü hedef alındı.
Saldırı sonrası bölgede büyük çapta yangın çıktığı görüldü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Öğretmen atamaları önümüzdeki hafta açıklanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber canlı yayınında yeni müfredatla ilgili önemli bilgiler paylaştı. …

Bir Cevap Yazın