Mehmetçik Kandil’e ilerliyor, hainler bir bir kaçıyor

Terör örgütü PKK’nın yuvalandığı Kandil’e doğru Kuzey Irak içlerinde ilerleyişini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) özel kuvvetleri ve seçkin operasyon birliklerinin, bölgeye yönelik özel operasyon planlaması yaptığı bildirildi.
Yoğun hava harekâtı nedeniyle hedef olmamak için ana kampları boşaltarak küçük gruplar halinde bölgede tutunmaya çalışan PKK’lı teröristlerle komandolar arasında bir çok noktada çatışmalar yaşanıyor. Kandil’e adım adım ilerleyen özel birlikler, uzun soluklu bir harekât planı icra ediyor.
Topçu bombalıyor
Bölgede ilerleyişini sürdüren TSK’nın özel harekât ve komandolar desteğindeki seçkin birlikleri büyük ve özel operasyona hazırlanıyor. Harekât planı kapsamında Kandil’deki bazı noktalar savaş uçaklarınca aralıksız şekilde bombalanıyor. Sınırdan ise hedefler, topçu ateşi ile vuruluyor. Bölgeye yönelik ağır ve hafif zırhlı araç ve gereç takviyesi yapılıyor. Takviyelerin tamamlanması ile birlikte komando ve özel birliklerin kamplara girmesi gerçekleşecek. Teröristlerin İran’a sızması ya da Kuzey Irak içlerine geçiş yapmalarının engellenmesine yönelik stratejik tepelere özel kuvvetler ve komandolarla operasyonlar sürdürülüyor.
Bölgenin savaş uçaklarınca sürekli bombalanması ve kamplardaki hedeflerin büyük oranda tahrip edilmesi üzerine terör örgütü PKK’nın küçük gruplara ayrılarak alanda hareketli pozisyona geçtiği öğrenildi. Küçük eylem gruplarının sızma girişimlerine karşı TSK da bölgede hareketli operasyon timleri ile eylem gruplarına karşı nokta operasyonları gerçekleştirirken, bölgede birçok noktada yer yer çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
PKK’nın beyni İran tarafında
Terör örgütü PKK’yı yöneten lider kadronun yerlerinin tespit edilmesine yönelik olarak bölgede istihbarat çalışması da sürüyor. Örgüt yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Rıza Altun ve Bahoz Erdal’ın, Kandil’in İran tarafına geçtiği, buradaki korunaklı alanları kullandıkları belirlendi. Örgütün İran’daki bölgeyi kullanmasının önlenmesi ve Kandil operasyonuna destek vermesine yönelik İran’ın ikna edilmesine yönelik görüşmelerin ise sürdüğü öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın