İnce’yi hangi tweet harekete geçirdi?

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kırklareli’ne geldi.
Karacaoğlan köyüne seçim zamanı atılan bir tweet’i çok beğendiği için geldiğini anlatan İnce,’Yenildiğin zaman karşındakini kutlayacaksın. Ben böyle bilirim, demokrasiyi böyle anlarım. Erdoğan’ı aradım, kutladım. Başarılar diliyorum, Allah mahcup etmesin dedim ama bir dahakine o beni kutlayacak’ dedi.
CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Kırklareli’ne geldi.
İlk olarak Babaeski ilçesine bağlı Karacaoğlan köyünü ziyaret eden İnce, vatandaşlarla sohbet etti, kendisine ikram edilen etli pilavı yiyerek, ayran içti.
Karacaoğlan köyüne seçim zamanı atılan bir tweet’i çok beğendiği için geldiğini anlatan İnce, “Bu köye gelmek bir vesile oldu. Bu iş burada bitmedi merak etmeyin. Demokrasi böyle bir şeydir. 16 yılın da sonunda herhalde şunu başardık, bu değiştirilebilir, bunu başarabiliriz. Umudumuz var. 41 yılda aşılamayan yüzde 30 barajını 50 günde aştık. Önümüzde 500 gün var, şimdi 50 artı 1’i aşacağız. Bunu başarabiliriz.” dedi.
Dün Erzurum’da sokakları gezdiğini ilk kez burada yüzde 10 aldıklarını hatırlatan İnce, önlerine koydukları hedefleri başaracak güçte olduklarını söyledi.
Aldıkları 15 milyon oyu, 30 milyona çıkartacaklarını aktaran İnce, konuşmasına şöyle devam etti:
“9 Eylül’de bir kampanya başlatacağız. Partimizin şu anda 1 milyon 250 bin üyesi var. 1 milyon 250 bin daha yeni genç üye kazandıracağız. Bu üyeler 18-35 yaş arası olacak. 35 yaş üstünde olanlar da üye olabilir ama gençlerin sayısını ayrı tutacağız. 1 milyon 250 bin üye daha yaptığımızda 15 milyon oyu, 30 milyon yapmış olacağız. CHP’yi hepimizin partisi yapacağım. 81 milyonun partisi olacak ama hazırlıkları en iyi şekilde yapmak lazım. ‘Çalıyorlar şu ilde’, çaldırmayacağız. ‘Çalıyorlar’ diye şikayet olmaz. Sen görevini yaparsan çalamazlar. Hiç oy alamadığımız yerlerde oy oranımızı 2-3 katına çıkarmışız. Güneydoğuda dünyanın oyunu aldık. Başarıyoruz, 30’u geçmiş isek, 40’ı da 50’yi de geçeriz. Ben bu inanıyorum.”
Daha sonra İnce, Kırklareli Belediyesi’nce Yayla Meydanı’nda yaptırılan Atatürk Evi ile Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından İnce, bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.
“Yenildiğin zaman karşındakini kutlayacaksın”
İnce, bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililerle de bir araya geldi.
Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ileri süren İnce, AK Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirerek, bu seçimin 5 yıl sürmeyeceğini, erken seçimin olacağını savundu.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Zeydan Karalar ve Taş Medreseliler

Aziz Dağtekin Yazdı Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, “Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık için savaşan bizden …

Bir yanıt yazın