Selçuk’tan “Hem Ayşe hem Gül” paylaşımı!

Göreve atandığı günden beri takdir toplayan ve koplumun her kesiminde kabul gören Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan “Hem Ayşe hem Gül” Tweetter paylaşımı ile eşi tarafından öldürülen Ayşegül Öğretmen’i unutmadı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul’da eşi tarafından öldürülen öğretmen Ayşegül Çelik’le ilgili paylaşımında, “Kız çocuklarına verilmesi gereken önemi önce eve, sonra okul sıralarına, devamında da hayatın tamamına taşıyabildiğimiz, bütün bir toplum yek avaz ‘Şiddete son’ diyebildiğimiz zaman Ayşegül öğretmenin hatırasına daha güçlü sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.
Bakan Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı Twitter’dan, İstanbul Avcılar’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurularak öldürülen öğretmen Ayşegül Çelik için bir mesaj paylaştı. Bakan Selçuk, ‘Hem Ayşe hem Gül’ başlıklı mesaj da, erkek figürünün önde, kadının figürünün arkada yer aldığı okul geçidi trafik levhası üzerine yaptığı çok anlamlı paylaşımda “Bu levhalar gibi daha pek çok şey cinsiyet eşitsizliğinde toplumsal bir bilinçaltı oluşturuyor. Bu algının önüne geçebildiğimiz, kız çocuklarına verilmesi gereken önemi önce eve, sonra okul sıralarına, devamında da hayatın tamamına taşıyabildiğimiz, bütün bir toplum yek avaz ‘Şiddete son’ diyebildiğimiz zaman, o zaman Ayşegül öğretmenin hatırasına daha güçlü sahip çıkacağız. Bunları cesurca yapabilmemiz için bize gayret, Ayşegül öğretmene Allah’tan sonsuz rahmet diliyorum.” diye açıkladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir Cevap Yazın