Lavrov: ABD, Suriye’de legal varlığını sürmek için DEAŞ’ı bahane ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’deki illegal varlığını sürdürmek için DEAŞ’ı bahane olarak kullandığını söyledi. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de daha önce yaptığı bir açıklamada DEAŞ’ın halkı Esad rejiminden korumak için kurulduğunu söylemişti.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin DEAŞ’ı Suriye’de kalma bahanesi olarak kullandığını, Suriye’deki terörist grubu da Suriye’de rejimi değiştirmek isteyen herhangi bir müttefik olarak kullandığını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lizbon’da Portekizli mevkidaşı Augusto Santos Silva ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanlığı DEAŞ’ın henüz tam olarak yenilmediğini, DEAŞ’ın yenilme şartının Suriye’de rejim değişikliğinin olması, İran’ın ve İran destekli birliklerin ülkeyi terk etmesi olduğunu söyledi. Bu, benim ABD’nin DEAŞ’ı Suriye’deki varlığının bir bahanesi ve Suriye rejimine karşı mücadele eden bir müttefik olarak gördüğü tezimi doğruluyor” dedi.
Lavrov, DEAŞ’ın Fırat’ın doğusunda ABD’nin kontrolünde bulunan bir bölgede bulunmaya devam etmesinin bu tezi doğruladığını söyledi. ABD’nin Suriye’nin güney kesiminde At-Tanf’da ABD’nin 55 kilometrekare yarı çaplı illegal bir bölge oluşturmasının da buraya dahil olduğunu söyledi. Lavrov, bu bölgede, Amerika’nın bölgedeki varlığına bahane olarak birkaç bin haydutu bulundurduğunu iddia etti.
İngiliz Genelkurmay Başkanı General Staff Mark Carleton-Smith’in “Rusya İngiltere’ye DEAŞ’tan daha büyük bir tehdit oluşturuyor” sözlerine gönderme yapan Lavrov, “Rusya hiç kimseyi zekasını ve siyasi yeteneğini göstermesini yasaklayamaz” dedi.
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Cuma günü Rus medyasına yaptığı açıklamada ABD’nin Suriye’de bir rejim değişikliği arayışında olmadığını ancak Esad rejiminin tutum değiştirmesi için çalıştığını söyledi. James Jeffrey ABD’nin Suriye’de antiterörist operasyonları yaptığını, ülkeyi bölmeyi arzu etmediğini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın