Bakan Akar’dan son dakika Patriot, S-400 ve F-35 açıklaması!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ülkemize karşı hem hava, füze tehdidi var, hem de yaşanmış bazı olaylar var. Patriot desteği olabilir” dedi. Bakan Akar ayrıca, S-400’lerin ne zaman faaliyete geçeceği ve F-35’lerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
S-400
Biz ilkeli kurallara bağlı, oyunu kurallarına göre oynuyoruz. Birçok yer “alamazsınız, getiremezsiniz” gibi konuşmalar yaptı. Cumhurbaşkanımız gerekli cevapları verdi ve S-400’ü getirdik. S-400’ler faaliyete geçecek, kimsenin şüphesi olmasın. Nisan gibi çalışmalar başlayacak.
PATRIOT
Amerika ile bir noktaya gelemedik. Çözemedik. İstiyoruz, vermiyorsunuz. S-400 niye aldınız” diye suçluyorsunuz. Biz bir tercih olarak değil zorunlu olarak S-400’e gittik. Hava savunma tehdidi varken tedbir almayacak mıyız? Kimse kusura bakmasın. Halkımızın, milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilerliyoruz. Çözümler olsaydı biz Patriot alabilirdik. Hala söylüyoruz, bizim hava suvunma sistemine ihtiyacımız var.
F-35
Biz F-35’in ortağıyız. Müşterisi değiliz. Bu yapılan şey bütün kurallara aykırı. Biz anlaştık. F-35’ler için 1,5 milyar dolar ödeme yaptık. 2.1 milyar dolara kadar ödememiz var ve ödeyeceğiz. Biz orada ortaklık sorunumuzu yerine getirdik. Biz ABD ve diğer ülkelerinde sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’nin “Gök Kubbe”si tamamlanıyor

Türkiye’nin hava savunma sistemi Gök Kubbe hakkında bilgi veren Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, sistemin …

Bir Cevap Yazın