Putin’den Türkiye, Karabağ görüşmelerinde yer almalı açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’nden Karabağ’daki çözüm görüşmelerine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Putin “Görüşmelerde Türkiye dahil bir çok ülke yer almalı” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’nden Karabağ’daki çözüm görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Putin, “Karabağ görüşmelerinde Türkiye dahil birçok ülke yer almalı” ifadelerini kullandı. Bölgede uzun vadeli çözümün sadece Ermenistan ile Azerbaycan’ın çıkar dengesinin gözetilmesi halinde sağlanabileceğini kaydeden Putin, “İlk etapta askeri faaliyetler sonlandırılmalı, can kayıplarına son verilmeli, müzakere masasına oturulmalı ve Türkiye de dahil AGİT Minsk Grubu’ndaki birçok ülkenin katılımıyla eş başkanlar Rusya, Fransa ve ABD tarafından hazırlanan teklifler temelinde görüş birliği ve çıkar dengesi sağlanmalı. Bunu yapabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen AK Parti grup toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Karabağ sorununu birlikte çözelim” önerisinde bulunduğunu açıklamıştı. Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede Rus liderden Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmesini istediğini söylemiş, kendisinin de Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile görüşebileceğini aktarmıştı.

Dağlık Karabağ’da bir ayı aşkın süredir Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon yürütüyor. Operasyonlarda büyük bir ilerleme kateden Azerbaycan ordusu işgal altındaki bölgeleri teker teker Ermeni güçlerinden arındırıyor. Çatışmalar süresince biri Rusya’nın biri ABD’nin arabuluculuğunda üç ateşkes girişimi olmuş ancak girişimler Ermeni tarafının hukuk tanımaz saldırıları sonucunda bozulmuş, çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın