Hoppala oldu mu şimdi? HDP’li Sezai Temelli geri geri vites yaptı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” açıklamasına, “Muhatap Öcalan’dır” cevabıyla tartışılan HDP’li Sezai Temelli geri adım attı. Temelli, “Tweet’teki görüşler kişiseldir, HDP’yi bağlamaz’ dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Bay Kemal ve İttifakları’ belgeselinin ilk bölümünde “Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” ifadesini kullandı.

HDP’li Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu’na “Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır.” yanıtını verdi.

TEMELLİ: HDP’Yİ BAĞLAMAZ

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin çözümün adresi olarak bebek katilini göstermesi büyük tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine Temelli, Halk TV’ye “HDP’yi bağlamaz! Kılıçdaroğlu’na cevap olarak yazmadım” açıklaması yaptı.

İşte o açıklaması…

– Tweetim üzerine haklı-haksız eleştiriler oldu. Hepsi kabulümdür. O tweet’teki görüşler elbette kişisel görüşümdür. Partiyi elbette bağlamaz. HDP adına bağlayıcı açıklamayı tabii ki yetkili organlarımız yapar. Şunun bilinmesini isterim, Kılıçdaroğlu’na yanıt vermek amacıyla atılmış bir tweet değildi. Siyasi nezaket anlayışım bu polemiklere zaten izin vermez.

CHP, “ASIL MUHATAP ÖCALAN” AÇIKLAMASINA KULAKLARINI TIKADI: TEMELLİ’NİN SÖYLEMİ KENDİNİ BAĞLAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bugün yaptığı açıklamada Temelli’nin bebek katili Öcalan’ı adres göstermesini ittifaka zarar vermemek adına görmezden gelerek “Sayın Sezai Temelli’nin söylemi kendini bağlar, cevap vermek durumunda değilim. Kürt sorununda adres Meclis’tir, Meclis’teki siyasi partilerin tamamıdır, doğal olarak buna HDP de dahildir.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın