Bahçeli’den emperyalizmin çocuğu Miço’ya sert mesaj: Gözünü oyarız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız” diyerek Yunanistan’a tepki gösterdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

Seçim takviminin işlemeye başlamasına kadar TBMM’de milletimizin beklentilerini yasalaştıracağız. Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin mağduriyeti bu yıl bitmeden çözüme kavuşturulacak. MHP, hiçbir vaadinin altında kalmamıştır. Cumhur İttifakı hiçbir sözünü unutmamıştır.

Zillete düşen Türkiye muhaliflerinde dürüstlüğün izi görülemez. Türkiye mutlaka değeri çok büyük bir ülkedir. Bazen kıskançlıkla bazen hayranlıkla bazen husumetle bakılan Türkiye gerçeği artık dünya siyaset tarihinde göz kamaştırmaktadır.

MHP olarak nasıl bir maziye sahip olduğumuzun ziyadesiyle farkındayız. 2023 yılına çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Her ayrıntıyı düşünerek çalışmalarımıza hız veriyoruz.

“ANKETLER BİZİM İÇİN VIZILTIDIR”

966 ilçemizin tamamında toplantılar düzenledik, esnaflarımızla, çiftçilerimizle, muhtarlarımızla buluştuk, dertleştik. Bu millet bu vatan benim diyen herkesi bağrımıza bastık. Geleceği birlikte inşa etmek için sözleştik. Türk milletinin zillete düşmesi söz konusu değildir. Cumhur kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Anketler şunu söylemiş bunu söylemiş bizim için vızıltıdır, biz milletimize bakarız.

16 Ekim’de Konya’da, 23 Ekim’de Manisa’da açık hava toplantılarımızı yapacağız.

Cumhur İttifakı’nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Milli birlik ve huzurlu yarınlara ulaşmak isteyen her insanımızı aramıza buyur ediyorum. Biz birlikte Türkiye’yiz diyen vatansever yüreklerle çok daha güçlü olacağız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyeceğiz.

Milli birlik ve kardeşliğimiz, refah ve bereketimiz için milletimize çağrım: Gelin diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Siyasi ve saha çalışmalarımızda görev alan milletvekili arkadaşlarıma, teşkilatımızın asil mensuplarına, bütün dava arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

2. Dünya Savaşı’nın ithamında küresel sistem çetin sınamalar eşliğinde çok ciddi sarsıntılar geçirmektedir. Ülkeler arası irtibat ve ilişki ağları üst üste darbe almaktadır. Krizlerin biri biterken diğeri başlamaktadır. Beşeriyetin güvenlik açığı tehlikeli şekilde genişlemektedir.

Diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, ticaret savaşları, yayılmacı politikalar, insani dramlar, iklim değişikliği, gıda ve enerji darboğazları, çözülmeyi bekleyen liste başı sorunlardandır. Beşeriyet istikrara ve refaha adeta susamış haldedir. Soğuk savaş yıllarının sona ermesinin ardından tek kutuplu dünya düzeni, çok merkezli yeni bir siyasi tasarıma bırakmak üzeredir.

İran’da Amini isimli bir genç kızın gözaltına alınması ve sonrasında patlayan şiddet olayları neredeyse bir isyan noktasına ulaşmıştır. Bizim dileğimiz İran’da sükunetin bir an evvel hakim olmasıdır. Bosna sıkıntılı, Kosova kaygılı, Türkmeneli kuşatma altındadır. Ermenistan, Karabağ’daki tahriklerini sürdürmüş, sıcak çatışmalarında çok sayıda Azerbaycan neferi şehit olmuştur. Bulgaristan’da 18 ayda 4. kez seçim yapılmış, Suriye’de istikrarsızlık varlığını muhafaza etmiştir.

“HAKKIMIZA GÖZ KOYANLARIN GÖZÜNÜ OYARIZ”

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uyguladığı silah ambargosunu manidar bir zamanlamayla rafa kaldırmıştır. Yunanistan, 18-23 Eylül tarihlerinde Ege Adaları’ndan Midilli’ye 23 askeri araç sevk etmiştir. Kuzey Ege adalarına bir tümen, üç tugay ve 5 alay konuşlandıran Yunanistan, ABD’nin dolduruşuna gelip Türkiye’ye meydan okumaktadır.

Türkiye, batıdan doğudan güneyden hatta kuzeyden çembere alınmaktadır. Yunanistan’ın 12 ada üzerindeki egemenlik iddiaları kesinlikle haksız ve hukuksuzdur. Aslında bu adaların yalnızca kullanım hakkı Yunanistan’da kalmıştı. Bu anlaşmanın 13. maddesine göre Yunanistan’ın adaları askeri olarak kullanamayacağı hükme bağlanmıştı. Kuzey Ege denizinde askersiz ve silahsız olmak kaydıyla Yunanistan’ın kullanımına verilen adaların hepsi asker ve silahla doldurulmuştur.

Kuzey Ege adalarının egemenlik yetkisi kuşkusuz ve hukuken artık Türkiye’dedir. Aynı şey 12 ada için de geçerlidir. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız. Hak demek şeref demektir. Yunanistan Başbakanı baltayı taşa vurmuş, yalnız değiliz; Allahımız var, milletimiz var, ulaşacağımız zaferlerimiz var. Karnı acıkan katık istemez, uykusu gelen yastık istemez, hedefe kilitlenen rüzgar beklemez.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya Başkanı Putin, ilhak kararını açıklamıştır. Ukrayna’nın egemenlik haklarına yönelik bölücü operasyonu asla tasvip etmiyoruz. Kırım’ın ilhakına nasıl karşı çıktıysak aynı tavrı son ilhak kararına da gösteriyoruz.

Ukrayna’nın siyasi ve toprak bütünlüğüyle, egemenlik haklarına mutlaka saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamıştım. ABD’de Kaliforniya, İtalya’da Lomberdiya, Sicilya, İspanya’da Bask bölgesi ve Katolanya, Almanya’da Bavyera bu durumdadır.

Rusya’nın ağır sorunlar oluşturan ilhak kararı, uluslararası düzeni uçuruma çekme ihtimali taşımaktadır. Yeni ilhakların ve hatta ayrılma taleplerinin perdesi aralanmıştır. Ayrılıkçı niyetler okşanmış, ilhak kararı oldubittiye getirilmiştir. Bizim temennimiz Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın temin edilmesidir. Barış sağlanmazsa insanlığı savaşlar döneminin beklediğini afaki bir değerlendirme olmayacaktır.

“CHP DEMEK HDP DEMEKTİR, HDP DEMEK PKK DEMEKTİR”

Güvende değilsek geleceğimizden emin olamıyorsak bir adım sonrasını görmekten mahkumsak ne paranın ne de ekonomik aktivitelerin bir önemi olacaktır. Türkiye’nin yanında olanlarla karşısında duranların mücadelesi aynı zamanda geleceğin yol haritasını belirleyecektir.

Biz, Cumhur İttifakı olarak Türk milletinin tarafıyız. Zillet ittifakı Türkiye düşmanlarıyla el birliği yapan siyasi mihrak olarak karşımızdadır. Hiçbir hazırlıkları ve hedefleri yoktur. Bir masa etrafında oturmaktan başka yaptıkları bir şey yoktur.

Zillet partilerinin ortak açıklamalarından yine bir sonuç çıkmamıştır. Hepsinin gündemi farklıdır, aday profili başkadır, masanın altında birbirlerine tekme atmaktadırlar. Bunlar şimdiden çıkarlarının derdine düşmüştür. Diyorum ki bunlardan ne köy olur ne de kasaba.

Aç geçip tok sallıyorlar, uyarıyorum; yüksek uçan alçak düşer. Hele bir adayınızı açıklayın, hele kim olduğunu bir söyleyin. 13. Cumhurbaşkanı’nın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacağını da mutlaka göreceklerdir. Sandık ortaya çıkınca çöküp kalacaktır.

Kılıçdaroğlu’nun durumu kritiktir. Cumhurbaşkanı adayı olmak için gözünü hırs bürümüştür. HDP ile masa altında el ele tutuşan ikiyüzlülerin inandırıcılığı sıfırdır. Biz kimin ne olduğunu, hangi Film içinde figüranlık yaptığını gayet iyi biliyoruz.

CHP demek HDP demektir. CHP demek İP demektir. HDP demek PKK demektir, cinayet, ihanet, melanet demektir. Zilletin diğer ortakları da küsürat partilerinden başka bir şey değildir.

MERSİN’DE POLİSEVİNE TERÖR SALDIRISI

Kılıçdaroğlu, Mersin’deki etkisiz hale getiren terörist için ‘DNA’ testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu sen kimin yanındasın? Haber kaynakların kimlerdir? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı? Bu kadar istekliysen sana tavsiyem şudur, kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını görmüş ve anlamış olursun.

Teröriste gazeteci diyenler bizim gözümüzde teröristtir. Terör örgütlerine merhamet haramdır, biz helalin tarafıyız. Bu zillet ittifakını milletimizin şaşmaz iradesine sevk ediyoruz.

MHP ve Cumhur İttifakı bu şer cepheyle sonuna kadar mücadele edecektir. Vatanını seven kimsenin tepkisiz kalamayacağı, suskun kalamayacağı bu tablo karşısında öne sürülecek mazeretler konunun vahametini azaltmayacaktır. Biz birlikte Türkiye’yiz diyen tarafız, onlar kargaşadan fitne tarafıdır. Biz küresel oyunlara karşı milli duruştan tarafız, onlar kabus senaryolarının tarafıdır. Başaracağız, Cumhuriyetin 100. yıldönümünü cumhurun zaferiyle sonuçlandıracağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın