Hiç şaşırmadık! CHP’li Yunus Emre: Erdoğan’ın LGBT açıklamasını desteklemiyoruz

Altılı masanın beyannamesinde Avrupa Konseyi’nin değerleri olduğunu söyleyen CHP’li Yunus Emre, LGBT haklarını savunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine karşı çıktı.
Halk TV’de yayınlanan İnan Demirel ile Asıl Mesele programının dün akşamki konuklarından biri CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre oldu.

Emre, programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile kurumunu tehdit eden LGBT’ye yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin desteklenecek bir tarafı olmadığını söyleyen Emre, altılı masanın beyannamesine atıfta bulundu.

CHP’li Yunus Emre, altılı masanın beyannamesinde Avrupa Konseyi’nin değerlerinin olduğunu söyledi.

Emre bu değerlerin içinde LGBT haklarının da olduğunu ifade etti.

“Cumhurbaşkanının hedef gösteren tutumunun desteklenecek bir tarafı yok”
CHP’li Yunus Emre’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Siyasi hayatımızda konuşuluyor, önemli. Bu bir zihniyeti gösteriyor. Bir cumhurbaşkanının, insanı hedef olarak koyan, düşman olarak hefef olarak insanı koyan, o düşmanı da kendisine destekçi olarak, düşündüğü insanların da hedef alması isteyen felan bir tutum yani. Cumhurbaşkanının hedef gösteren tutumunun desteklenecek bir tarafı yok. Netice itibarıyla altılı masanın beyannamesinde Avrupa konseyi değerleri uygulanıyor. Bunlar için yola çıkmak için insanlar, insanın hedefe konulmasını, insanın düşman olarak kodlanıp topluma sunulmasını, bunu kabul edebilirler mi, böyle bir şey olur mu?

CHP’li Yunus Emre: Cumhurbaşkanının hedef gösteren tutumunun desteklenecek bir tarafı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Çekya dönüşü yaptığı konuşmada LGBT konusuna ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Aile kavramı bizim olmazsa olmazımız zaten. Çünkü güçlü bir millet, güçlü aileden olur. Şimdi bizim bunun çalışmasını da yapmamız lazım. Çünkü son zamanlarda topluma LGBT’yi soktular. LGBT’yle birlikte de bizim aile yapımızı bunlar dejenere etmenin gayreti içerisine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız. Biz kimlerin LGBT’ci olduğunu biliyoruz zaten. Ama bunu da aile olarak gelip oraya koyalım. Burada da çıksın bakalım neresinden savunacak onu da görelim.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın