Erdoğan’dan TTB’ye ilişkin: Gereği neyse yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın teröristlere yönelik operasyonunda ‘kimyasal silah’ iddiasında bulunan TTB Başkanı Fincancı’yla ilgili gereğinin yapılacağını söyledi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) hedef almaya çalıştı.

Fincancı, TSK’nın teröristlere yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullandığını öne sürdü.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, Fincancı’ya sert tepki gösterilirken, “İddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.” denildi. Söz konusu mühimmatın, TSK envanterinde yer almadığı vurgulandı.

Yaşananların ardından konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hem tazminat hem ağır ceza davaları açarak üzerine üzerine gideceğiz.” diye konuştu.

“Gerekirse yasal düzenlemeye bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek konuya bir kez daha değindi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile ilgili yargının harekete geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir.

Gerekirse yasal düzenlemeye bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın başındaki Türk’le ile başlamasının milletin her ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum.

Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik. Terör örgütü destekçileri buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın