Metin Gürak yeni Genelkurmay Başkanı oldu

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tamamlandı. 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 3 saat süren toplantının sonrasında, alınan kararlar açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’na Yaşar Güler’in getirilmesinden sonra Genelkurmay Başkanlığı’na atanması merakla beklenen isim belli oldu.

Metin Gürak yeni Genelkurmay Başkanı oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Kararlar 30 Ağustos’ta yürürlüğe girecek ve Gürak yeni görevine başlayacak.

Metin Gürak kimdir?
Gürak, 1960 Mardin doğumlu. 1996’da Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni bitirerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subayı olarak göreve başladı.

2010’da tümgeneral, 2015’te korgeneral rütbesine terfi eden Gürak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin bekasının korunmasında önemli rol üstlendi.

Darbe girişimi sırasında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’dan aldığı emirle Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümeni’ne giderek darbecilere direndi.

Daha sonra darbeciler tarafından derdest edilirken diğer komutanlarla birlikte serbest bırakıldı.

2017’ye kadar EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim komutanlığı, 2017-2018 yılları arasında Türk Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı ve 2018-2020 yılları arasında ise Genelkurmay II. Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2020’de orgeneral rütbesine terfi ettirilen Gürak, 2. Ordu Komutanlığına getirildi. Zerrin Gürak ile evli olan Orgeneral Gürak, iki çocuk ve bir torun sahibi. Orgeneral Gürak, İngilizce ve Arapça biliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın