Elon Musk’a Tesla çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkevi’nde kabul ettiği Elon Musk’a Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı ve ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitabını hediye etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin New York şehrine geldi.

Erdoğan, New York’taki ilk gününde Türkevi’nde ikili görüşmelerde bulundu.

İlk konuğu Gürcistan Başbakanı Garibaşvili oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili’yi kabul etti.

Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın Garibaşvili’ye Gürcistan’ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sunduğu, iki ülke ticaret hacminin 3 milyar dolar düzeyinden 5 milyar dolara revize edilebileceğini söylediği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Orta Koridor’un hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının kapatılarak mal varlıklarının dondurulmasının önemli olduğunu belirterek bu konuda Gürcistan yönetiminin attığı adımları tebrik etti.

Elon Musk görüşmeye oğluyla geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Garibaşvili’nin ardından Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti.

Musk, kabule oğluyla geldi.

Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ni anlatan Erdoğan’ın Togg’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatarak Tesla’nın 7’nci fabrikasını için Türkiye’ye yatırıma davet ettiği Musk, halihazırda çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını, Türkiye’nin sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Starlink ve yapay zeka konusunda iş birliğine açık olunduğunu belirtmesi üzerine Musk, Starlink uydu hizmetlerini Türkiye’de sunma konusunda gerekli lisansı alabilmek için Türk yetkililerle çalışmayı arzu ettiklerini iletti.

Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği

Musk, Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Eylül-1 Ekim’de İzmir’de düzenlenecek TEKNOFEST’e ailesiyle katılması yönündeki daveti üzerine bundan büyük memnuniyet duyacağını bildirdi.

Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin yüksek teknolojide en önemli üretici ülkelerden olduğunu belirterek insansız hava araçlarında (İHA) elde edilen başarıyı buna örnek gösterdi.

Musk da bunun üzerine geleceğin savaşlarının gelişmiş silahlı insansız hava araçları (SİHA) arasında gerçekleşeceğine inandığını, Bayraktar İHA’lara dünyadaki ilginin farkında olduklarını ifade etti.

Musk’a kitap hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a kendi yazdığı ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca hazırlanan ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı ‘BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım’ kitabını, Musk’ın oğluna da futbol topu hediye etti.

Basına kapalı kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da hazır bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın