Selçuk Bayraktar’dan gündem olan ”Kuş ölür, sen uçuşu hatırla…”paylaşımı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Suriye’nin kuzeyinde Türk SİHA’sının ABD F-16’sı tarafından düşürülmesine ilişkin çarpıcı bir paylaşım yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik sürdürdüğü sınır ötesi operasyonlarda kullandığı SİHA’yı Suriye’de düşürdüklerini açıkladı. Türkiye ise söz konusu olayın operasyonu etkilemediğini duyurmuştu.

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN TEK CÜMLELİK MESAJ

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefleri vuran silahlı insansız hava aracının (SİHA) ABD F-16’sı tarafından düşürülmesine ilişkin Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan sosyal medyada gündem olan bir paylaşım geldi.

Yerli ve milli İHA/SİHA’ların üreticisi Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar,  Furuh Ferruhzad’ın şiirinden alıntı yapan Bayraktar, ”Kuş ölür, sen uçuşu hatırla…” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar’ın paylaşımı binlerce kullanıcı tarafından büyük destek gördü.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG mevzilerini vuran Türkiye’ye ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) ABD’ye ait F-16 savaş uçağı tarafından düşürülmüştü. Türkiye ise söz konusu olayın operasyonu etkelemediğini duyurmuştu.

PENTAGON: TÜRK SİHA’SI DÜŞÜRÜLDÜ

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, SİHA’nın neden düşürüldüğüne yönelik soruya ”Türk SİHA’sı ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yaklaşmıştı ve Amerikalı komutanlar tarafından tehdit olarak algılanması üzerine F-16 uçağıyla vurularak düşürüldü” yanıtını verdi.

TÜRKİYE’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de düşürülen SİHA’ya ilişkin yaptığı açıklamada, “Söz konusu hadise, PKK/YPG’ye karşı devam eden operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir.” açıklamasını yapmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın