Çin’den İslam ülkelerini uyandıracak, katil İsrail’i üzecek açıklama!

Gazze’de İsrail’in katliamları devam ederken Çin’den yeni bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, acilen harekete geçilmesi gereketiğini belirtirken Çin’in uluslararası toplum ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’de düzenlenen günlük basın toplantısında, Ortadoğu’da yükselen gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“YAKINDAN İZLİYORUZ”

Çin’in olayları yakından izlediği ve derin üzüntü duyduğunu belirten Sözcü Mao, “Şiddete ve saldırganlığa karşıyız, bunun bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceğine inanıyoruz. Çatışmalara son verilmeli. Uluslararası toplum, gerilimi düşürecek adımlar atmalı.” ifadesini kullandı.

Mao, İsrail-Filistin sorununda doğru yolun iki devletli çözümün uygulanması olduğunu belirterek, “Sorun, kapsamlı siyasi istişarelerle ele alınmalı. Çin tarafı, bu yöndeki çabalar için uluslararası toplum ile birlikte çalışacaktır.” dedi.

“ÇİN HAZIR”

Filistin’deki çatışmanın, Çin’in son dönemde Orta Doğu’da İsrail-Filistin sorununda müzakerelere dönüş çağrısı ve Suudi Arabistan ile İran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasındaki oynadığı arabulucu rolü gibi çabaları nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Mao, şunları kaydetti:

“Suudi Arabistan ile İran arasındaki yakınlaşma, sorular ve anlaşmazlıklar ne kadar karmaşık olursa olsun eşitliğe ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog var oldukça, herkesin uzlaşabileceği yolların bulunabileceğine iyi bir örnektir. Uluslararası toplum, acilen harekete geçerek erken bir çözüm ve yakınlaşma için gereken adımları atmalıdır. Çin, bu yöndeki çabalara destek için uluslararası toplum ile birlikte çalışmaya hazırdır.”

Mao, Dışişleri Bakanlığının, bölgede yaşayan Çin vatandaşlarını ve kurumlarının güvenliği için acil durum konsolosluk koruma mekanizmasını harekete geçirdiğini, Çin’in İsrail Büyükelçiliği ve Filistin Ofisi’nin bölgedeki vatandaşlarla temas halinde, olanaklı her yardımı sunmaya ve güvenliği sağlamaya çalıştığını belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın