Teröristler küsmesin diye! Kılıçdaroğlu’dan tezkereye “hayır” cevabı

Türkiye’nin sınır ötesinde terörle mücadelesi için Meclis’e gelecek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tezkeresine, CHP adına Kılıçdaroğlu, olumsuz yanıt vereceklerini duyurdu.
Türkiye’nin gündem konularından biri de tezkere.

Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tezkere konusu masalarda tartışılmaya devam edilirken, CHP’nin tutumu ise merak konusu oldu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’na meydan okudu.

“Kılıçdaroğlu terörden rahatsızsa nerede durduğunu açıklasın”

Bahçeli şu cümleleri aktardı;

Kılıçdaroğlu terörden rahatsızsa hodri meydan diyorum, çıksınlar nerede durduklarını açıklasınlar. Şehit ile cani melanet ile millet arasında seçim yapmakta tercih zorluğu çekenler tezkere ye itiraza hazırlananlar Türkiye’nin karşı cephesidir. Kılıçdaroğlu’nun görüşülecek tezkereye hayır demesi halinde milletvekili arkadaşlarıyla beraber bayrağa vatana ve şehitlere alenen ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir.

Kılıçdaroğlu’dan tezkereye “hayır” cevabı

Devlet Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından CHP’den gelecek adım nefesler tutularak beklenmeye başladı.

Beklenen açıklama çok geçmeden CHP Grup Toplantısı’nda geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, tezkereye “hayır” diyeceklerini vurgularken şu cümleleri aktardı;

Şimdi önümüze bir tezkere getirecekler. Elbette terörle mücadele konusunda biz her yetkiye evet deriz ama anlamadığım bir şey var. Tezkerede yabancı askerler gerektiğinde Türkiye’ye davet edilebilecek deniliyor. Birinci sorum Devlet Bahçeli’ye. Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Bahçeli, bu yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. İkinci soru bu kadar yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz. Milliyetçiyim diyorsan sen de hayır diyeceksin.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın