Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı, “Yeşaya kehaneti” dedi! Hedef Nil ve Fırat mı?

İsrail’in Filistin’e yönelik katliamı şiddetini artırarak devam ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu’dan siyonizmin gizli ajandasını ifşa edici bir açıklama geldi. Netanyahu, “Yeşaya kehanetinin gerçekleşeceğini” söyledi.
Filistin’de yürütülen soykırım saldırılarının arkasında yer alan İsrail örgütü Başbakanı Binyamin Netanyahu, yine haddini aştı.

Gazze’ye kara harekatı düzenlemeyi göze alamayan fakat savaş uçaklarıyla hedef gözetmeksizin bomba yağdıran İsrail’in Başbakanı Netanyahu, kanlı saldırılarına Yahudilik inancını kaynak göstererek tuhaf sözler sarf etti.

Netanyahu, gerçekleştirdiği basın toplantısında Yahudi inancındaki “Yeşaya” kitabında yer alan kehaneti göreceklerini öne sürdü.

Tahrif edilmiş Tevrat’ı işaret ettiği konuşmasında Netanyahu, “Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas’a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18).” dedi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Başkan Erdoğan’ın restinin hemen ardından gelen bu açıklama, İsrail örgütünün gizli ajandasını tekrar gündeme taşıdı.

Çünkü Netanyahu’nun Yeşaya kehanetlerine atıf yaptığı konu, “Yahudi Krallığı” ve sözde vaat edilmiş toprakları içeriyor.

SİYONİZMİN KANLI HAYALİ

Yahudi geleneğin kutsal kitapları arasında yer alan Tanah’taki ilgili bölümde, Yehuda Krallığı’nın yıkılacağı kehanetinde bulunurken, daha sonra Tanrı’nın ihtişamı altında İsrail ulusuna ait yeni bir krallık kurulacağı kehanetinde bulunuyor.

Siyonizm’in “büyük İsrail” idealini kapsayan bu inanıştaki coğrafya, Tevrat Bab 15’te şöyle açıklanıyor: “Mısır Irmağı’ndan büyük Fırat Irmağı’na kadar uzanan bu toprakları senin soyuna vereceğim”

İsrail’in bölücü emellerinin resmi ağızdan dışavurumu olarak kayıtlara geçen Netahyahu’nun bu sözleri; hedefin sadece Gazze/Filistin olmadığını ve Nil ile Fırat arasındaki Mısır, Ürdün, Lübnan, Irak, İran, Suriye ve Türkiye’nin parçalanarak İsrail topraklarına katılması anlamını da taşıyor.

Konuya ilişkin sosyal medyada şöyle bir harita paylaşıldı:

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’in yanı sıra Mısır, Lübnan ve Suriye’deki belirli noktaları havadan vurması, ana gayenin izdüşümü olarak yorumlandı.

HRİSTİYANLARA DA MESAJ

Netanyahu’nun “Yeşaya Kehaneti” açıklamasını değerlendiren Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, verilen mesajda Hristiyan dünyasına da gönderme bulunduğunu belirtti.

CNN Türk’te konuşan Hakan Bayrakçı, şunları söyledi:

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın