ABD’yi kim yönetiyor? Pentagon mu, Beyaz Saray mı?

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in işgali altındaki Gazze Şeridi’nde tutsakların dışarı çıkarılması için ‘çatışmalara ara verilmesi’ çağrısında bulundu.

Bu çağrıdan kısa süre sonra ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) Biden ile çelişen bir açıklama geldi.

“Ateşkesi desteklemiyoruz”

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, “Hamas’a yeniden toparlanmaları için zaman tanıyacak ve İsrail vatandaşları ile başkalarını tehlikeye atacak ateşkesi desteklemiyoruz” ifadesini kullandı.

“ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye insani yardımın girmesini, esirlerin ve diğer vatandaşların çıkmasını sağlamak için insani ara verilmesini desteklediğini duydum” diyen Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in de mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde Gazze’deki Filistinli sivillere insani yardımların ulaştırılması konusunu ele aldığını belirtti.

Ryder, bunun düzenli olarak vurgulamaya devam ettikleri bir konu olduğunu söyledi.

“Çatışmaya herhangi bir ara verilmesi Hamas’ın yararına olur”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da İsrail-Filistin çatışmasına insani ara verilmesine ilişkin, “Çatışmaya herhangi bir ara verilmesi Hamas’ın yararına olur. Bu bir gerçek. Burada karmaşık olan birçok gerçek var. İnsani ara verilmesi esir alınanların salınması için iyi olurdu. Ancak Hamas’ın da bunu kendi yararına kullanacağından emin olabilirsiniz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın