Cumhuriyet ve eğitim sistemiyle ilgili konuşan İmam önce serbest kaldı, sonra tutuklandı

Kocaeli’de düzenlenen bir mevlit töreninde Atatürk, Cumhuriyet ve Türk eğitim sistemi ile ilgili yaptığı konuşma tepkilere neden olan cami imamı Metin Özcan, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile ‘Atatürk’e hakaret’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan Hazreti Ali Camii’nde imamlık yapan Metin Özcan’ın Atatürk, cumhuriyet ve Türk eğitim sistemi ile ilgili sarf ettiği sözler sosyal medyada yayıldı ve tepki topladı.

Metin Özcan, yaklaşık 10 gün önce ilçeye bağlı Yeniyalı Mahallesi’ndeki bir mevlit töreninde şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetle birlikte İslam alimlerinin asılması kararları verildi. Halifelikler kalktı, medreseler kapatıldı, tekkeler kapatıldı. Alfabeler değiştirildi. Her şeyi bilen Müslüman hiçbir şey bilmez oldu. Tarihi iyi okuyun, iyi araştırın. Sevdikleri adamlar hiç de sevilecek adamlar değil. Allah bizi muhafaza etsin. Anneler siz eğitin çocuklarınızı. Çocuğu okula sokan baldırı çıplak. İlim irfan yuvası adı altında hutbeler okutuluyor. Böyle bir şey yok. Ne eğitim var, ne ilim irfan var. Ne eğitim var, ne öğretim var. Oralara çocuğunuzu bırakıp da yetişecek diye bakmayın. Belki bir makama gelir ama makamı da rüşvete ve yanlışa kullanır.

Önce serbest kaldı, sonra tutuklandı

Tepkilerin ardından gözaltına alınan Metin Özcan, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı ise bu karara itiraz etti.

İtiraz üzerine yeniden değerlendirme yapan mahkeme, Metin Özcan’ın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile ‘Atatürk’e hakaret’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Metin Özcan, tutuklanarak Kandıra cezaevine gönderilirken Körfez İlçe Müftülüğü de hakkında idari soruşturma başlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın