MHP’li vekilden HDP’li vekile: Ağızını topla, adi herif

Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki sözlerini hedef alan HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Haddini bileceksin” çıkışını yaparken, MHP’li Erhan Akçay “Ağızını topla” diyerek söze girdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda hararetli anlar yaşandı. Meclis’te nabızları yükselten konu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısındaki cümleleri oldu.

Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantısında, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na da değindi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, gurup toplantısında şu cümleleri kullanmıştı:

“Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar başta olmak üzere PKK’lı ve FETÖ’cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan Anayasa Mahkemesi’dir.”

Gergerlioğlu’ndan haddini aşan sözler

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te konuyu oldukça hararetli bir şekilde ele aldı.

Gergerlioğlu’nun “Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum. Halkın vekiline hakaret, halka hakarettir. Hukuka çarpacaksın Bahçeli, haddini bileceksin Bahçeli, Anayasayı ve AYM’yi tanıyıp yerine oturacaksın Bahçeli, soy adımı bile yanlış telaffuz eden Bahçeli Türkçe öğren de gel.” İfadeleri sonrasında MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay da yükseldi.

“Ağızını topla, adi herif”

Söz hakkı alan Erhan Akçay, “Biraz evvel yerinden konuşma yapan Gergerlioğlu’nun bütün hadsiz sözlerini kendisine iade ediyoruz ve en kısa sürede bir psikiyatrik tedavi görmeli. Psikolojik dengesi bozulmuş. Sen ağızını topla adi herif.” ifadelerini aktardı.

Yaşanan polemik sonrasında Meclis’te sesler yükselerek birbirine girdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın