Dubai’de başlayan “Dünya İklim Zirvesi”nden Aile fotoğrafı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Dünya İklim Eylemi Zirvesi, çekilen aile fotoğrafının ardından başladı. Cumhurbaşkanı, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun diplomasi trafiği sürüyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenecek Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne katılmak üzere Birleşik Arap Emirliklerine geldi.

Akşam saatlerinde Dubai’ye inen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Dubai Uluslararası Havalimanı’nda, BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan, Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan karşıladı.

Aile fotoğrafı geldi

Erdoğan’ın Dubai’ye gelmesinin akabinde zirve bugün, çekilen aile fotoğrafıyla birlikte başladı. Expo City Dubai’de başlayan konferans 12 Aralık’a kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve kapsamında da bir konuşma yapması bekleniliyor.

Bazı liderlerle görüşmeler gerçekleştirmesi de beklenilen Erdoğan, Gazze konusuna değinecek.

Gazze’de 1 hafta süren ateşkesin bugün sona ermesinin ardından, bölgedeki gelişmeler zirvenin ana gündem maddesini oluşturuyor.

Zirveye dair detaylar

Bu yıl başkanlığını BAE’nin yürüttüğü COP28’de, 180’den fazla devlet ve hükümet başkanı yer alıyor.

Konferansa katılım talebi 97 bini mavi, 400 bini yeşil bölgeden 500 bine ulaştı.

BAE Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan bin Ahmed el-Cabir, geçen yıl COP27’ye ev sahipliği yapan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’den başkanlığı devraldı.

BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı, iklim değişikliği üzerine yıllık değerlendirmeler yapmak üzere her yıl farklı bir ülkede düzenleniyor.

Biden ve Şi katılmayacak

Dünyanın en büyük iki kirletici ülkesinin liderleri, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping COP28’e katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak zirveye katılımı beklenen liderler arasında yer alıyor. Ayrıca, Kral 3. Charles’ın da COP28’de bir konuşma yapması bekleniyor.

İsrail’i temsilen 20 kişi katıldı

Orta Doğu’da İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi nedeniyle yaşanan insanlık dramı ve jeopolitik gerginlik sürerken, COP28’e İsrail’i temsilen kamudan 20 delege katıldı.

Daha önce zirveye katılacağı öngörülen Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, sağlık sorunları nedeniyle zirveye katılamadı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın