“Bir adım ötesi savaş halidir” diyen Türkiye kime ne mesaj verdi?

Türkiye’nin 2 günde 12 şehit vermesinin ardından terör örgütünün Irak ve Suriye’deki ABD güdümünde bulunan hedeflerini yerle bir etti. Operasyonları değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ABD’ye verilen mesajı açıkladı.

Türkiye düzenli olarak gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlarla terör örgütü PKK’nın yurt dışındaki hedeflerini imha ediyor. Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekâtı, İdlib operasyonu, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtıyla terör noktalarını yok eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde 12 askerimizin şehit olmasının ardından da şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı.

TSK ONLARCA HEDEFİ YERLE BİR ETTİ

Üs bölgelerine terörist saldırılarının ardından TSK bölgeye hava harekatı düzenledi. Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyonlarda çok sayıda terör hedefi ve çok sayıda terörist imha edildi. Son olarak birkaç saat önce gelen haberle MİT, sorumlu düzeydeki örgüt unsurlarının da içinde bulunduğu terör örgütü PKK’ya ait Suriye Aynularab, Kamışlı ve Amude’deki tesisleri imha etti, 50’ye yakın hedefi daha vurdu.

Türkiye, bir yandan sınırındaki, sınır dışındaki teröristleri imha ederken, diğer yandan da Terör örgütü PKK’nın ABD himayesindeki askeri, ekonomik, lojistik ve petrol tesislerini hedef aldı. Türkiye’nin teröristlerle birlikte ABD güdümündeki tesislere düzenlediği operasyonları Haber7’ye değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, bu operasyonlarla birlikte Türkiye’nin hem kuklaları hem de kuklacıları vurduğunu belirterek ABD’ye verilen mesajları açıkladı.

SURİYE’DEKİ TESİSLERİN VURULMASINDA ABD’YE 2 MESAJ VAR

Türkiye’nin düzenlediği operasyonlarla ilgili bir detaya dikkat çeken Coşkun Başbuğ, bize saldırının Irak’tan geldiğini, şehitlerimizi Irak’ta verdiğimizi ancak Türkiye’nin mahalinde cevap yerine ısrarla Suriye’yi de işin içine kattığını belirterek burada iki önemli mesaj verildiğini söyledi.

Başbuğ, “Bir, biz bundan böyle belayı neredeyse yerine defnetmek üzere üzere yola çıkmıştık. Bunu uygulayacağız. İki Amerika’ya diyoruz ki biz aslında bu yaptığımız operasyon ve harekatla “bu işin arkasında senin olduğunu biliyorum ve seni şu an için ihtar ve ikaz ediyorum.”  diyoruz. Bu nedenle Suriye coğrafyası ve petrol tesisleri hedef seçildi.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin anladığı lisanın bu olduğunu ve Türkiye’nin operasyonlara Suriye’yi de katmasının şık olduğunu söyleyen Başbuğ, “ABD’nin lafla veya sözle bir çizgiye gelmesini beklemeyeceksin. Gücü gördüğü an susuyorlar şu anda biz de işte o gücü gösteriyoruz.” dedi.

“BU MESAJIN BİR ÖTESİ SAVAŞ HALİDİR”

Başbuğ, ABD’ye verilen mesajın yumuşak bir mesaj değil, çok sert bir mesaj olduğunun altını çizerek “Bu mesajın bir ötesi artık savaş halidir. Amerika’da bir devlet aklı varsa hani devletten de geçtik, akıl varsa Amerika’da o konuda şüphelerim var olmadığına dair. Bu mesajı görüp anlayıp yeniden kendini bir teraziye çıkarıp tartması lazım.” şeklinde konuştu.

Başbuğ ABD’nin artık kendini sorgulaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; Ne yapıyorum? Nerede yapıyorum ve nasıl yapmak istiyorum? Buna yönelik Türkiye’nin de tavrı ve yaptıkları neler? İşte bu denklemleri kurar bir cevap ararsa Amerika tası tarağı toplayıp bölgeden gider.

Ama eğer o akıl yoksa, mesajı göremez veya görmezden gelirse bunun daha ağır bedellerini, doğrudan senin içinde olduğun hedeflerle ödersin. İnşallah iş o boyuta gelmez. Çünkü çok ağır bir sınav olur Amerika için.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın