Emekliye ek zam ne kadar olacak?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler “Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışması sürüyor. Kabine Toplantısı’nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz. Emekli zammı için oran veremem” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğunu bildirdi.

Güler, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenleme için bakanlıklarda çalışmaların devam ettiğini, çalışmalar tamamlandığında Komisyon ya da Genel Kurulda teklife ekleneceğini belirtti.

”KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DÜZENLEMESİ GÜNDEME GELECEK”

TBMM Genel Kurulu’na sunulan teklife göre, işverene asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya yükseltilecek. Kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme ele alınacak.

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde kararlaştırılmasının ardından komisyon sürecinde teklife eklenmesi bekleniyor.

Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif hızla Plan ve Bütçe Komisyonu gündemine gelecek. Komisyon sürecinin ardından teklif, Meclis Genel Kurulu’na sevk edilecek.

AK PARTİ GRUP BAŞKANINDAN EMEKLİYE EK ZAM AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ekonomiye ilişkin torba teklifle ilgili basın toplantısında konuştu. Güler açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyorlar.

Oransal artışlar, bütçe imkanları bunları bir bütün olarak değerlendirmemiz lazım. Hepsi masada değerlendiriliyordu ortaya çıkan net durum olmadığı için buradan herhangi bir şeyi söyleme imkanım yok”.

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALMIŞTI?

Memur ve memur emeklileri yüzde 49.25, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklileri yüzde 37.57 oranında zam almıştı. En düşük emekli maaşı 7500 liradan 11 bin lira seviyesine çıkması bekleniyor. En düşük emekli maaşından yüksek maaş alan emeklilere de oransal zam yapılması bekleniyor.

ÇALIŞMA HAYATINDA YENİ DÖNEM TBMM’YE SUNULDU

Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul KURT ve Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız tarafından verilen “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığına sunuldu.

Ak Parti Milletvekilleri Resul Kurt ve Zeynep Yıldız tarafından verilen kanun teklifi ile İlave istihdamın sağlanması ve özel politika gerektiren kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan işsizlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla uygulanan 6111 Sayılı Kanun teşviği, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecek ve uygulamanın 31 Aralık 2026’ya kadar uzatılabilmesi için Cumhurbaşkanına yetki verilecek.

İşverenlerin iş gücü maliyetlerinin düşürülerek istihdamın arttırılması ve kayıtlı istihdamın korunması amacıyla 2016 yılından bu yana uygulanan asgari ücret desteği 2024 yılında aylık 700 lira olarak uygulanacak. 2024 yılında asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya yükseltilmiş olacak.

Teklife göre, kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumu da eklenmiş olacak. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600 günden 450 güne indirilecek.

Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın