ABD’li dergiden flaş analiz: Türkiye ezberleri bozuyor

Uluslararası ilişkiler konusunda yayınladığı analizlerle dikkat çeken ABD’nin dış politikada öncü dergisi Foreign Affairs’te yer alan makalede, “Kendinden Şüphe Eden Süper Güç” başlığı kullanıldı. Yazıda, hâlâ güçlü olan ABD’nin, uluslararası alanda ciddi rakiplerinin olduğu belirtilerek Türkiye’ye dikkat çekildi.

Foreign Affairs dergisi, “Dünyanın yeni dinamiklerini değerlendirmek için Çin ve Rusya’yı bırakın, Türkiye’ye bakın” yorumunda bulundu. ABD’li bir diğer yayın organı da “Türkiye ezberleri bozuyor” dedi.

Fareed Zakaria tarafından kaleme alınan makalede 30 yıl öncesine göre Türkiye’nin bugün daha zengin, siyaseten daha olgun bir ülke olduğu vurgulanarak, “Dünyada yeni dinamikleri değerlendirmek için Çin ve Rusya’yı bırakın, Türkiye’ye bakın. Güçlü ve popüler bir lider tarafından yönetiliyor. En yüksek düzeyde taleplerde bulunulduğunda bile rutin olarak ABD’ye meydan okuyor” denildi.

‘ANKARA İDDİALI BİR AKTÖR OLDU’

Bir başka dış politika dergisi National Interest de “Orta Güçlerin Çağı Geldi” başlıklı makale yayımladı. Türkiye’nin son dönemde, ABD ve diğer ülkelerin baskılarına boyun eğmeden küresel ve bölgesel hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini yazdı:

“Türkiye, Ortadoğu’da daha bağımsız ve iddialı bir aktöre dönüşüyor, çoklu güç kutuplarının orta güç davranışları üzerindeki etkisini gösteriyor.”

Türkiye’nin son dönemde, Ortadoğu, Güney Kafkasya, Orta Asya ve Afrika’daki faaliyetlerine, Ukrayna-Rusya ve Filistin-İsrail konusundaki aktif rolüne dikkat çekildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir Cevap Yazın