ATAUZDER’in TBMM’de hak arama mücadelesi sürüyor!

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri, atama konusundaki mağduriyetlerini gidermek üzere hak arama mücadelesini meclise taşıyor.

Eski uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına uzun süredir meclis çalışmalarını sürdüren ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti, MHP ve Yeniden Refah Milletvekillerini ziyaret ederek, hak arama konusunda destek talebinde bulundular.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli parlamento ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar Kamu Kurum ve Kuruluşlarının boş Memur Kadrolarına atanma hakkına sahiptirler.2016 yılından önce göreve başlayan ve 2 yıl görev yapmaya müteakiben bırakmak zorunda kalan Uzman Çavuşlarda hak kaybına uğramıştır.

Bu Uzman Çavuşların kazanılmış haklarıdır. Lakin hak sahibi binlerce Kahraman Uzman Çavuş Kazanılmış Hakları olmasına rağmen yıllardır Kamuda Memurluk Kadrolarına atanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları Atanma taleplerine Personel Alımı Yapmıyoruz, Atanabileceğiniz boş kadromuz yoktur, hizmetinize ihtiyacımız yoktur, personel giderlerimiz fazladır vb. şeklinde cevaplar vererek olumsuz yanıt vermektedirler.” dedi.

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5. maddesinin son fıkrasında, “Uzman Erbaşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir.” Hükmüne yer verildiğini hatırlatan ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, hak aramaya devam edeceklerini belirterek,” Vekillerimizin nazik davetleriyle olumlu ve ılımlı bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Vekillerimiz sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını, bunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtmeleri bizleri son derece mutlu kılmıştır.

  Haklı mücadelemizde sesimizi duyan, bizlere değerli vakitlerini ayırıp bizlerden desteğini esirgemeyen, Mehmet Ali Çelebi, Erol Keleş, Ali Kıratlı, Ümmü Gülşen Öztürk, Fevzi Zırhlığlu, Turan Şahin, Musa Küçük, Ali Yüksel vekillerimize desteklerinden dolayı Eski uzman çavuşlar ve aileleri adına binlerce kez teşekkür ederiz. Minneti bir borç biliriz” dediler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın