CHP’de neler oluyor? Milletvekili Orhan Sümer niçin tehdit edildi?

TBMM İdare Amirliği seçiminde Kılıçdaroğlu’nun adayı Orhan Sümer’e karşı harekete geçen CHP Lideri Özgür Özel’in Sümer’i Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar aracılığıyla geri çekilmeye zorladığı ortaya çıktı.

3 aydır yapılamayan TBMM İdare Amirliği seçimi için aday olan Orhan Sümer’e karşı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “geri çekil” baskısı yapmış.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Özel, iki gün önce gece yarısı CHP Genel Merkezi’ne çağırdığı Sümer’den, adaylıktan çekilmesini istedi.

Eski lider Kılıçdaroğlu’na yakınlığı yüzünden yönetim tarafından istenmeyen Sümer’in adaylığını tüm baskılara rağmen engelleyemeyen Özel, bu sefer tehdit formülünü devreye soktu.

“ÇEKİLİRSENIZ, MERSİN VE ADANA’DA İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIKLARINDA SÖZ SAHİBİ HALE GELİRİZ”

Sümer, evine gittiğinde ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından arandı. Karalar’ın, Sümer’i “Adaylıktan çekilmezseniz, benim ve Vahap Seçer’in (Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı) belediye başkan adaylıkları geri çekilecek” diyerek uyardığı iddia edildi. Eğer adaylıktan çekilirseniz, Mersin ve Adana’da ilçe belediye başkan adaylıklarında söz sahibi hale geliriz” dedi.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

Bu gelişmeler üzerine Mersin dahil bölge illerinde etkili bir isim olan Sümer ise, ‘Karalar ve Seçer’in adaylığının engellenmemesi’ ve ‘Seçimlerin riske atılmaması’ için CHP Meclis Grubu’nda yapılacak olan seçimin hemen öncesinde adaylıktan çekilme kararı aldı.

“ABİ”Sİ GEREĞİNİ YAPTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanını uyarıp “Zeydan abi geceden getirdiğin şu adamlarını sustur, sen söylersen susarlar.” şeklinde uyarmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir Cevap Yazın