İzmir’de 2,5 milyar ₺’yi aşkın büyük vurgun ile ilgili 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İzmir’de 2,5 milyarı aşkın büyük vurgunda kayıplara karışan Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı’nın da aralarında olduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir polisi, şüphelileri yakalamak için belirlenen adreslere operasyon düzenliyor.

İzmir’de bir holdingin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek kar vaadiyle 30 kişiden 23 milyon lira toplayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen, bir holdingin sahibi S.O, eşi S.O. ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 şüpheliyi yakalamak için Çiğli ilçesindeki şirket binası ile bazı adreslere operasyon düzenledi.

Zanlıların satışını yaptıkları tokenle kripto piyasalarında para kazandıracaklarını ve dron fabrikası kurarak kar payı dağıtacaklarını vadettiği, bu yöntemlerle yaklaşık 2 bin 500 kişiden 2,5 milyar lira topladıkları öne sürüldü.

BİR HAFTADIR ULAŞILAMIYORDU…

Bir haftadır Ocakçı’ya ulaşamayan vatandaşlar soluğu savcılıkta aldı. Yapılan incelemede, Sedat Ocakçı’nın Çiğli’de kullandığı holding binasının kirasını iki aydır ödemediği, ayrıca elektrik ve su borcunun da olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından borcunu ödeyeceğini açıklayan Sedat Ocakçı, siber güvenlik uzmanı yeğeni Salih Han’ın tüm parayı alıp kaçtığını anlattı.

Ocakçı yaptığı paylaşımda çalan kişinin akrabası olduğunu kabul ederek “Ekibimin içinden ve kendi kanımdan birisinin bu ihaneti kanımızı dondurdu” ifadelerini kullandı. Ocakçı, önceki gün yaptığı paylaşımda ise geri dönüp mağdurlara parasını ödeyeceğini açıkladı. Ocakçı, “Gördüğünüz gibi buradayım, canlıyım. Sizin beni rahat bırakmamanıza rağmen ben sistemimi kurdum. Hızlı bir şekilde fon girişini sağlıyorum.

Kazandıkça, azar azar hepinize o çok sevdiğiniz paraları göndereceğim. En başında ben hangi noktadaysam, yine hala aynı noktadayım. Canım ciğerim dediğim, kardeşim dediklerimin arkamdan söyledikleri umurumda değil. Hiçbir yere gitmedim. İzmir’e de geleceğim, merak etmeyin. Paranızı hazırlıyorum” paylaşımı yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın