Biden: İsrail’in Gazze’ye yardımları engellemek için mazereti yok

ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayına kadar İsrail ve Hamas arasında ateşkes çağrısında bulunarak, bir anlaşma olmazsa İsrail’de ve özellikle Kudüs’te durumun “çok, çok tehlikeli” olacağını söyledi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 151 gündür sürerken, ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında yeni bir esir takasını da içeren ateşkes anlaşmasına yönelik çabalar devam ediyor.

Biden, anlaşma konusunda İsrail’in işbirliği yaptığı belirterek, “Ateşkese ihtiyacımız var.” dedi.

Masadaki anlaşmayı “rasyonel bir teklif” olarak nitelendiren Biden, İsraillilerin bunu kabul ettiğini belirterek, “Hamas’ın ne yapacağını görmek zorundayız.” dedi.

“İsrail’in Gazze’ye yardımları engellemek için mazereti yok”

“Ramazan ayına kadar bir anlaşma olmazsa özellikle Kudüs’te durumun ‘çok, çok tehlikeli’ olacağını” aktaran Biden, İsrail’in Gazze Şeridi’ne daha fazla insani yardımın girmesine izin vermemesi için “hiçbir mazeret” olmadığını da vurguladı.

“Ateşkes Hamas’ın elinde”

Biden, gazetecilerin ateşkesle ilgili sorusuna, “Şu anda Hamas’ın elinde. İsrailliler iş birliği yapıyor. Mantıklı bir teklif geldi. Ne olacağını birkaç gün içinde öğreneceğiz.” yanıtını verdi.

“Ateşkese ihtiyacımız var.” diyen Biden, Ramazan ayı öncesinde bir ateşkes ihtimali konusunda ise, “Ateşkes olmalı. Ramazan’a kadar devam etmesi durumuna gelirsek çok ama çok tehlikeli olacak. Bu yüzden ateşkes sağlamak için çok ama çok çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, Filistinlilerin ciddi bir kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu Gazze Şeridi’ne daha fazla yardım ulaştırılması için çok çalıştıklarını belirtti.

Biden ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile olan ilişkisi sorulduğunda, “Her zaman olduğu gibi.” demekle yetindi.

ABD Başkanı’nın, İsrail’in savaşı yürütme şeklinden ve özellikle de çok sayıda sivil kaybından rahatsızlık duyduğu, bu yüzden Netanyahu ile arasında tartışma yaşandığı konuşuluyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir Cevap Yazın