CHP, bildiğiniz gibi! Ceyhan belediyesi 365 işçinin işine son verdi iddiası!

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nin CHP’li belediye işçi kıyımına erken başladı. 365 işçinin işine son verildiği, bazı işçilerin ise sürgün yediği, çok sayıda çalışana da sendika değiştirme baskısı yapıldığı iddia edildi.

İktidar partisinin emekliyi ekonomik açıdan rahatlatmaması, mülakatsız öğretmen atamaları yapmamaları ve yanlış aday belirlemesi yüzünden yerel seçimlerde CHP’ye geçen belediye göreve bir kez daha gelir gelmez işçi kıyımına erken başladı.  CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, mazbatasını alır almaz 365 kişinin sudan bahanelerle işine son verdiği iddia ediliyor.

İddiaya göre, Kadir Aydar’ın seçim çalışması sırasında oy potansiyeli olan seçmenlerin kendisine oy vermeleri halinde yaklaşık bin kişiye iş sözü verdi. Bilindiği gibi geçmiş dönemde de işçi kıyımı yapmayacağının sözünü veren CHP’li Belediye Başkanı kadir Aydar, “Bir tane personel çıkarırsam yakama yapışın” demişti.

İşçi kıyımını sert bir dille kınayan Cumhur İttifakına mensup adının açıklanmasını istemeyen bazı üst düzey siyasiler ile işçi aileleri, “Seçimlerin hemen ardından bir kez daha görüyoruz ki ilk icraat olarak CHP belediyeleri soluğu işçi kıyımı yaparak almıştır. Bayram öncesi yapılan bu haksızlığı kınıyorum. Bu gün Ceyhan Belediyesi’nden işine son verilen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Garibanın, mazlumun, işçinin her zaman yanında bir nefer gibi olacağız. Umarım CHP’li belediye biran önce bu yanlıştan döner” diyerek tepki gösterdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek, İslam Kalkınma Bankası Grubu’ndan 6,3 milyar dolarlık finansman sağladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’da kurduğu temaslar sonucunda, Türkiye’ye İslam Kalkınma Bankası …

Bir Cevap Yazın