YSK, Kütahya’da oyların yeniden sayılmasına karar verdi

CHP, Kütahya’da İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu “oylar yeniden sayılsın” kararına itiraz etmişti. YSK’nın bu itirazı reddetmesiyle Kütahya’da oylar yeniden sayılacak.

31 Mart’ta millet sandık başına giderek oylarını kullandı. Sonuçların açıklanmasının ardından partilerin YSK’ya itirazları devam ediyor. İtirazların sürdüğü illerden birisi de Kütahya oldu.

Kütahya’da CHP birinci çıktı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Kütahya’da kesin olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı birinci parti çıktı.  MHP’nin adayı seçimlerde ikinci olurken aradaki fark ise 602 oldu.

AK Parti ve MHP itiraz etti

AK Parti ve MHP, geçersiz oyların yeniden sayılmasını talep etti. Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya’da İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu oylar yeniden sayılsın kararına itiraz etti.

Oylar yeniden sayılacak

Yüksek Seçim Kurulu bu itirazı reddederek, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

AK Parti ve MHP seçimlere ayrı ayrı girdi

Kütahya, AK Parti ve MHP’nin 22 ilde seçimlere ayrı ayrı girdiği illerden birisi oldu. Kütahya’da AK Parti ile MHP’nin girdikleri yarışta 602 oy farklı CHP’nin adayı seçimleri kazandı.  Seçimlerde birinci olan CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken ikinci parti olan MHP’nin adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı. Ancak seçimlerde bunun yanı sıra üçüncü parti olan AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu da 37 bin 992 oy aldı.

İttifaka kaybettirdi

Normal şartlarda AK Parti-MHP ittifakının Kütahya’daki toplam oyu yaklaşık yüzde 60’u bulurken partilerin ayrı ayrı listelerde yer alması ittifaka kaybettirmiş oldu.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir Cevap Yazın